• Leu / EUR4.8922
  • Leu / GBP5.5612
  • Leu / USD4.4928
Politică

Programul de început de an al preşedintelui Iohannis: Unde va avea primele deplasări

Programul de început de an al preşedintelui Iohannis: Unde va avea primele deplasări

Autor: Andi Manciu

05.01.2015, 11:56 712

Ungureanu a fost întrebat înaintea şedinţei conducerii restrânse a PNL care este activitatea sa în calitate de consilier al preşedintelui României.

”Accentul cade pe politica externă şi de securitate acum (...) Avem un program de lucru, întâlnirile sunt zilnice, nu săptămânale”, a declarat Ungureanu.

El a menţionat că se va ocupa de domeniul politicii externe şi îl va însoţi pe preşedintele României până în momentul în care ambasadorul Lazăr Comănescu va prelua poziţia de consilier prezidenţial. ”Eu nu pot să-i dau sfaturi, cel mult sugestii (...) Discuţia pe programul de vizite externe asta este esenţial în momentul de faţă”, a mai precizat Ungureanu.

Ungureanu a mai declarat că în luna ianuarie preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită la Bruxelles, ”cu o componentă NATO şi UE, Consiliul European şi Comisia Europeană, dar şi în Republica Moldova”.

”Luna ianuarie este şi luna primei mari întâlniri cu corpul diplomatic din Bucureşti, aşa numita recepţie de an nou, dar va fi prilejul celui mai mare discurs de politică externă”, a mai spus Ungureanu.

De asemenea, senatorul PNL a menţionat că în luna februarie în prima parte va fi reuniunea Consiliului European, dar şi o serie de vizite bilaterale între care la Berlin şi Paris ”la care se lucrează”.

El a menţionat că inclusiv o vizită în Statele Unite ale Americii va veni la ”momentul potrivit”.

”Se pune pe picioare un profil extern al preşedintelui României în aşa fel încât să fie şi credibil şi bine desenat şi recunoscut ca atare. Partenerii săi de discuţie în mediul internaţional sunt foarte importanţi, e de lucru, credeţi-mă”, a mai declarat fostul premier.

El a menţionat că funcţia deţinută de consilier personal al lui Iohannis este una onorifică şi va rămâne cu calitatea de senator şi de prim-vicepreşedinte PNL.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8922
Diferență: 0,131
Ieri: 4.8858
Azi: 4.4928
Diferență: 0,279
Ieri: 4.4803
Azi: 5.5612
Diferență: 0,1657
Ieri: 5.5520
Azi: 4.8793
Diferență: 0,0123
Ieri: 4.8787