Politică

Propunere şoc: USD vrea o anchetă parlamentară privind activitatea ASF şi salariile din instituţie

Propunere şoc: USD vrea o anchetă parlamentară privind...

Autor: Ioana Câmpean

18.02.2014, 13:26 963

USD, formată din PSD, UNPR şi PC, propune realizarea unei anchete parlamentare privind activitatea ASF şi nivelul de salarizare din această instituţie.

"Ţinând cont de dezvăluirile apărute în ultima perioadă referitoare la activitatea şi nivelul de salarizare din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi de faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară este subordonată Parlamentului României, Uniunea Social Democrată este de acord cu realizarea unei analize, la nivelul Parlamentului României, referitoare la activitatea acestei autorităţi", se arată într-un comunicat al USD remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

"Considerăm că, printr-o astfel de anchetă, se vor putea clarifica aspectele sesizate la nivelul mass-media cu privire la câştigurile salariale ale conducerii ASF", mai precizează USD.

Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF, are un salariu net de 14.000 de euro pe lună, fiind unul dintre cei mai bine plătiţi angajaţi de la stat în România. Salariul acestuia l-ar depăşi pe cel al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, de 12.000 de euro, potrivit declaraţiilor făcute de consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO