Politică

Proteste la Bucureşti şi Chişinău faţă de declaraţiile ambasadorului SUA în Moldova

Proteste la Bucureşti şi Chişinău faţă de...

Autor: Mediafax

30.08.2016, 11:23 2724

"Începând de astăzi unioniştii stau non-stop în Piaţa Uniersităţii şi strângem cărţi de istorie pentru ambasadorul american de la Chişinău. Aşteptăm reacţii de la Ambasada de la Bucureşti şi de la Departamentul de Stat la scrisoarea deschisă adresată secretarului de stat John Kerry", a declarat preşedintele platformei unioniste Acţiunea 2012, George Simion, pentru MEDIAFAX.

Cărţile de istorie adunate la Bucureşti vor fi trimise ambasadorului Pettit.

De asemenea, la sediul Ambasadei de la Chişinău are loc marţi un protest, manifestanţii cerând retragerea de urgenţă a lui James D. Pettit din funcţia de reprezentant al diplomaţiei americane la Chişinău.

Într-o scrisoare deschisă adresată secretarului de stat unioniştii cer ca John Kerry sau ambasadorul american la Bucureşti Hans Klemm să explice poziţia SUA pe această temă.

Ambasadorul SUA al Chişinău, James Pettit, a declarat la postul de radio Moldova 1, că R. Moldova trebuie să rămână un stat suveran şi independent, în interiorul unor graniţie sigure: "Consider că este foarte important şi aceasta desigur este politica noastră, ca Republica Moldova să rămână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure. Unirea cu România, de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, în Republica Moldova. Republica Moldova nu este România, Republica Molodova are propria sa istorie şi proriile provocări".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO