Politică

PSD cere demiterea ministrului Educaţiei din cauza modului în care a gestionat începerea şcolii

PSD cere demiterea ministrului Educaţiei din cauza...

Autor: Dorin Oancea

13.09.2020, 13:39 38

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că partidul solicită premierului Orban demiterea ministrului Educaţiei Monica Anisie pentru modul în care a gestionat începerrea anului şcolar.

Dîncu a invocat achiziţia a doar 30% din cele 250.000 de tablete promise copiilor, precizând că nevoia este de 900.000 de tablete. „Sunt copii cărora le este refuzat accesul la educaţie tocmai într-o ţară în care 44% dintre elevi sunt analfabeţi funcţionali”, a spus Dîncu.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD s-a declarat îngrijorat şi de modul de desfăşurare al învăţământului online, ce starrea igienei şi curăţeniei din şcoli, dar şi de modul în care cadrele didactice sunt protejate în faţa coronavirusului.

„Pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, riscul potenţial de infectare cu virusul SARS-CoV2 creşte odată cu deplasarea spre şi de la locul de muncă în mijloacele de transport în comun aglomerate, precum şi prin activităţi de predare faţă-în faţă, la clasă”, a spus Vasile Dîncu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO