Politică

PSD cere populaţiei să nu-şi divulge la recensământ CNP-ul

PSD cere populaţiei să nu-şi divulge la recensământ CNP-ul

Autor: Mediafax

20.10.2011, 16:53 2368

PSD cere populaţiei să nu-şi divulge Codul Numeric Personal (CNP) în cadrul răspunsurilor la întrebările recenzorilor de la recensământ 2011 şi acuză PDL că, prin solicitarea "ilegală" a CNP, ar urmări să-şi facă o bază de date pentru a frauda alegerile, a declarat joi senatorul PSD Georgică Severin.

El a precizat că CNP-ul poate fi solicitat doar de către autorităţile abilitate şi în niciun caz de către recenzori, care comit o ilegalitate dacă pun întrebări legate de acesta.

De ce trebuie să spun care este CNP-ul?

Senatorul PSD a spus că cetăţenii pot fi identificaţi după CNP, iar datele pe care ei le oferă cenzorilor, referitoare la adresă, proprietăţi, religie, etnie, convingeri nu vor mai avea un caracter statistic, în cazul unui recensământ, ci vor forma o bază de date individualizată.

"Recensământul are caracter statistic, de imagine globală, datele furnizate de cineva nu duc la persoana respectivă. E inexplicabil din punct de vedere democratic, dar explicabil din punct de vedere al intenţiei de fraudare a alegerilor de către puterea PDL faptul că cetăţenii sunt obligaţi să-şi spună CNP-ul", a spus Georgică Severin.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor a început joi şi se va desfăşura până în 31 octombrie, iar primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.

AFACERI DE LA ZERO