Politică

PSD e surprins de Stolojan, iar PNL, sceptic in privinta lui Boc

15.12.2008, 19:10 22

Mircea Geoana
presedintele PSD
"Nu va ascund ca aceasta decizie surprinzatoare a domnului Stolojan (de a renunta la functia de premier desemnat - n.r) a ridicat si semne de intrebare. I-o respectam, ii apartine si trebuie sa analizam situatia creata. Ne vom intalni in cursul acestei dupa-amieze (ieri dupa-amiaza - n.n.) pentru a vedea toate elementele acestei situatii surprinzatoare si pentru noi." Geoana a mai precizat ca a avut o informare si cu cei de la PD-L, si cu presedintele Traian Basescu, care i-au prezentat "situatia fortuita in care se afla", prin decizia lui Stolojan.
 
Emil Boc
presedintele PD-L si noul premier desemnat
"Este decizia domnului Stolojan! Mergem pe consultare oficiala, potrivit Constitutiei, la consultarea de la Palatul Cotroceni", a declarat Emil Boc dupa anuntul lui Stolojan, nevrand sa comenteze decizia luata de acesta. Boc a mai declarat imediat dupa ce a fost desemnat pentru functia de premier ca Theodor Stolojan ar putea sa faca parte din grupul de experti economici pe care il va constitui in urmatoarele zile.
 
Calin Popescu-Tariceanu
presedintele PNL
"Intr~m intr-o zona a ridicolului si amuzamentului si lucrurile sunt serioase." "Retragerea lui Theodor Stolojan nu este chiar intamplatoare, ea este reflexul unor probleme serioase, care macina de la bun inceput aceasta coalitie." "Sa speram ca noua nominalizare este mai fericita decat prima. Nu stiu daca domnul Boc va avea capacitatea necesara sa se impuna din punct de vedere politic, pentru a armoniza punctele de vedere ale celor doua partide si a duce la formarea unei coalitii solide si a unui guvern."
 
Marko Bela
presedintele UDMR
"Domnul Stolojan a mai avut renuntari, cred ca cei care au ajuns la aceasta concluzie (a nominalizarii sale ca premier - n.r.) trebuiau sa discute foarte serios aceste probleme. Renuntarea lui dovedeste ca in aceasta coalitie fortata intre dreapta sau stanga apar probleme destul de serioase." "Desemnarea lui Emil Boc este fireasca, intrucat este unul dintre liderii coalitiei."
 
Miron Mitrea
coordonatorul campaniei electorale a PSD
"Emil Boc este mai mult un politician decat un economist." "Pentru mine sunt semne de intrebare cum va arata Guvernul in noua conditie: un guvern mult mai politic. Nominalizarea schimba profund lucrurile. Una e atunci cand vorbeam de un premier care avea un profil de economist, de tehnician, cand intram intr-un an dificil econimic, alta este sa avem un premier cu un profil politic. Schimba mult lucrurile."
 
Adrian Nastase
presedintele Consiliului National al PSD
"Ramane o problema, cea a argumentului adus pentru desemnarea lui Teodor Stolojan in functia de prim-ministru, si anume cunostintele sale economice. Emil Boc are o anumita experienta ca primar al Clujului, dar e greu de sustinut ca ar fi un foarte bun economist, un tehnocrat al problemelor economice." "Nu stiu de ce presedintele l-a pus in aceasta situatie extrem de dificila (pe Theodor Stolojan - n.red.). Stiu de la colegii mei ca avea probleme. Omul este bolnav si trebuie recunoscuta aceasta chestiune."
 
Ludovic Orban
vicepresedinte al PNL
"Emil Boc, in calitate de premier, va avea mari probleme la conducerea guvernului, apreciind ca un prim-ministru ar trebui sa aiba alte calitati decat cea de portavoce a lui Traian Basescu." "De fapt, guvernul va fi condus de Traian Basescu, asa cum si-a dorit." Orban a mai declarat ca nu intelege de ce oameni ca Vasile Blaga nu au fost desemnati de seful statului pentru postul de premier.
 
Viorel Hrebenciuc
liderul deputatilor PSD
"Nu vad niciun motiv pentru care alianta PSD-PD-L ar fi blocata", a declarat Viorel Hrebenciuc, dupa anuntul lui Stolojan ca renunta la functia de premier desemnat. Hrebenciuc era initial partizanul unei aliante cu PNL.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO