Politică

PSD îl acuză pe Klaus Iohannis că a blocat majorarea alocaţiilor pentru copii: „Preşedintele îşi continuă nepăsător campania electorală”

PSD îl acuză pe Klaus Iohannis că a blocat majorarea...

Autor: Maria Stan

22.02.2019, 16:18 910

PSD a reacţionat, vineri, după ce şeful statului a atacat la CCR bugetul pe 2019, precizând că „Iohannis Beţe-n-Roate tocmai a blocat majorarea alocaţiilor”. Social-democraţii au adăugat că „în timp ce copiii nu îşi primesc banii alocaţi, Iohannis îşi continuă nepăsător campania electorală”

„Preşedintele Iohannis Beţe-n-Roate tocmai a blocat majorarea alocaţiilor pentru copii prevăzută în Legea Bugetului pentru anul 2019 votată de PSD, ALDE, UDMR şi Minorităţi. Deşi Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care să permită utilizarea sumelor suplimentare prevăzute în buget pentru majorarea alocaţiilor, această prevedere nu poate intra în vigoare decât la data de 1 a lunii ce urmează intrării în vigoare a Legii Bugetului. Aşadar, chiar dacă Guvernul a pregătit banii pentru copii, aceştia nu vor putea fi acordaţi din cauza blocajului presedintelui. În timp ce copiii nu îşi primesc banii alocaţi, Iohannis îşi continuă nepăsător campania electorală”, se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. El a afirmat că ”guvernarea PSD a eşuat”, anunţând că cere CCR o analiză şi pe Legea de aprobării plafoanelor.

”Bugetul ruşinii naţionale nu doar că pune în pericol economia românească, dar are aspecte clare de neconstituţionalitate. Nu se respectă obligaţii asumate de REomânia faţă de UE, din care face parte. Se încalcă unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal, se aduce atingere principiului descentralizării şi principiului subsidiarităţii. Pentru toate acestea, voi sesiza astăzi (vineri - n.r.) Curtea Constituţionalăa României pe bugetul 2019, bugetul ruşinii naţionale. Acceaşi soarta de sesizarea a CCR o va avea şi legea de aprobare a plafoanelor pe care tot astăzi (vineri n.r.) o voi trimite spre analiză la CCR”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, şeful statului a punctat că bugetul este unul nerealist, supraevaluat şi întârziat, catalogând PSD ca partid incompetent şi incapabil să conducă România. Şeful statului a adăugat că o victimă a bugetului pentru anul în curs este administraţia locală.

Prin urmare, CCR va dezbate, pe 6 martie, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului de stat pe 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO