Politică

PSD isi cauta aliati in stanga si-n dreapta

16.08.2004, 00:00 11



Partidul de guvernamant testeaza mai multe piste in ceea ce priveste politica de aliante. Ultima varianta luata in calcul de PSD, este cel putin surprinzatoare intrucat implica atat UDMR cat si PRM, doua formatiuni cunoscute pentru rivalitatile lor.



Rovana Plumb, membru al Biroului Coordonator al partidului de guvernamant, a spus, la sfarsitul saptamanii, ca nu exclude o alianta postelectorala PSD-UDMR-PRM, intrucat, considera ea, pragmatismul politic trebuie sa primeze la un moment dat. Rovana Plumb a facut aceste declaratii la Covasna, filiala in care s-a mai vorbit despre o asemenea ecuatie electorala. Declaratiile Rovanei Plumb nu au fost, pana ieri, contrazise de liderii partidului.



UDMR, partenerul politic al PSD, dezavueaza ideea. Marko Bela, presedintele formatiunii maghiare exclude o alianta in care sa aiba drept partener partidul condus de Corneliu Vadim Tudor. Din partea PRM nu a venit nici o reactie insa, anterior, acest partid s-a aratat deschis unei aliante cu PSD, care sa fie incheiata dupa alegeri in pespectiva guvernarii.



Despre politica de aliante a partidului de guvernamant a vorbit, la sfarsitul saptamanii, si presedintele executiv Octav Cozmanca. El a aspus ca PSD ar putea forma o alianta electorala cu un partid parlamentar, fara a-l nominaliza insa. Intre cele doua tururi ale alegerilor locale, Octav Cozmanca a vorbit cu presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, despre colaborarea intre cele doua partide, in ceea ce priveste formarea majoritatii in consiliile judetene.



In urma cu cateva zile un alt lider al PSD, Nicolae Vacaroiu, vorbea despre cine ar putea fi partenerii politici ai partidului dupa alegeri. Vacaroiu lua in calcul PNL, varianta exclusa insa de liberali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO