Politică

PSD, negocieri cu liderii Pro România privind pactul propus de Dăncilă: Se gândesc să semneze

PSD, negocieri cu liderii Pro România privind pactul propus de Dăncilă: Se gândesc să semneze

Autor: Diana Grigore, Mediafax

16.09.2019, 18:00 96

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a avut discuţii cu liderul Pro România, Victor Ponta şi că formaţiunea pe care o conduce se gândeşte să semneze pactul propus de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor.

„Ei se gândesc să semneze, pentru că sunt măsuri şi din perioada guvernrii Ponta din 2015. Astăzi (luni – n.r.) am fost să dau personal documentul propus domnului Victor Ponta. A spus că analizează în forurile partidului şi vor lua o decizie”, a declarat pentru MEDIAFAX Valeriu Steriu.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea îşi iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Venus, că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă este o idee bună, dacă vine după o validare. Altfel, „sunt acţiuni electorale. Le citim şi trecem mai departe”, spune preşedintele.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că pactul propus de Viorica Dăncilă prin care partidele să se angajeze că nu vor tăia pensiile şi salariile, reprezintă doar un gest politic.

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat la pactul propus de Dăncilă. El a afirmat că, în cazul în care ar mai fi preşedinte de partid, nu ar semna pactul propus de Viorica Dăncilă pentru că ar însemna „o urcare în barca guvernului PSD”. Acesta a precizat că pactul e cel mai mare fals pe care l-a văzut pus pe hârtie.

Eugen Tomac a declarat, întrebat cum se poziţionează PMP faţă de pactul propus de USR partidelor pentru organizarea alegerilor anticipate, că este un joc politic, la fel cum este şi pactul propus de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor.

Totodată, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcal a afirmat, vineri, după ce Viorica Dăncilă a propus un pact între partide pentru bunăstarea românilor, că liderul PSD ar trebui să vină în Parlament pentru un vot, dar şi printre oameni, unde va primi un răspuns usturător, acela de a pleca acasă.

AFACERI DE LA ZERO