• Leu / EUR4.7315
  • Leu / GBP5.2727
  • Leu / USD4.2103
Politică

Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Mihai Fifor, a intrat în cursa pentru alegerile prezidenţiale, din partea PSD

Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Mihai Fifor, a intrat în cursa pentru alegerile prezidenţiale, din partea PSD

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

24 iun 2019 149

Purtătorul de cuvânt al PSD Mihai Fifor a anunţat, pe Facebook, că a decis să se înscrie în competiţia internă pentru alegerile prezidenţiale, din partea PSD. Social-democratul îşi motivează hotărârea, precizând că România are nevoie de unitate, consens şi dialog.

„Am luat decizia de a mă înscrie în competiţia pentru candidatura la Preşedinţia României din partea PSD. Pentru că România are nevoie de consens, de constructie si de dialog. Trebuie să ieşim din această stare nebună de conflict, de dezbinare, de răfuială permanentă. Actualul preşedinte şi-a ratat complet rolul de mediator şi de integrator. A devenit el însuşi principalul purtător al mesajului de ură socială, a aplaudat injuriile, a promovat atacurile la persoană şi a coborât limbajul politic la cel mai scăzut nivel”, a scris Mihai Fifor, luni, pe Facebook.

Acesta a adăugat că preşedntele Klaus Iohannis a blocat bugetul României, a spus că ţara noastră nu merită să conducă Europa, iar România are nevoie de onestitate pe viitor.

„Pentru că România are nevoie de un lider care să îi faciliteze parcursul. Din dorinta sa obsesiva de a lovi în PSD, Klaus Iohannis a fost singurul şef de stat din UE care spus că ţara sa nu merită să conducă Europa. A fost singurul şef de stat care a blocat bugetul propriei ţări. A blocat Parlamentul şi Guvernul în demersuri benefice pentru români. Pentru că România are nevoie de onestitate. După ce a semănat ură şi discordie, domnul Iohannis a venit să propună un simulacru de consens politic, fiind însă incapabil să discute măcar propunerile de bun-simţ ale PSD pentru construcţia unui acord politic de care România are atâta nevoie”, a completat Fifor.

Social-democratul a mai spus că vrea să fie cu adevărat un preşedinte al tuturor românilor.

„Ştiu că România poate şi are nevoie de mai bine. Vreau să fiu cu adevărat un preşedinte al tuturor românilor, din tara sau de oriunde ii va fi purtat viata, care să reînvie sentimentul de unitate naţională, de demnitate si de onoare. Vreau să fiu un preşedinte care să unească, care să readucă bunul-simţ şi decenţa în politica românească. Vreau să fiu un preşedinte care să construiască, care să strângă la un loc energiile acestei naţiuni. Îmi doresc România de mâine mai unită, mai demnă şi mai bine reprezentată. Pentru viitorul nostru şi al generaţiilor ce vor urma”, a conchis Fifor.

Până în acest moment, social democraţii: Şerban Nicolae, Eugen Teodorovici şi Liviu Pleşoianu au anunţat că intenţionează să intre în cursa pentru desemnarea prezidenţiabilului PSD.

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7315
Diferență: -0,0634
Ieri: 4.7326
Azi: 4.2103
Diferență: -0,2322
Ieri: 4.2139
Azi: 5.2727
Diferență: 0,699
Ieri: 5.2538
Azi: 4.2800
Diferență: 0,3211
Ieri: 4.2744