Politică

"Popularul" Vadim Tudor, iritat de un senator UDMR

15.03.2005, 00:00 19


La doar doua zile de la asumarea doctrinei populare, Corneliu Vadim Tudor, cel care promitea renuntarea la xenofobie, s-a aratat "neplacut surprins" ca senatorul UDMR Sogor Csaba purta in piept, in locul insignei de parlamentar, o cocarda cu steagul Ungariei.


Vadim Tudor a fost de parere ca aceasta atitudine reprezinta "o provocare", avand in vedere ca arborarea steagului Ungariei in Parlamentul Romaniei, sub orice forma, reprezinta "o escaladare periculoasa a sovinismului unguresc". El a sustinut ca "de-abia" i-a putut opri pe cativa dintre colegii sai de partid care voiau sa-i smulga din piept lui Sogor "acel crampei unguresc". "Nu se poate ca in Parlamentul Romaniei sa vina cineva si sa ne ofenseze in asemenea maniera. Daca se repeta, nu pot sa asigur ca-mi voi putea opri colegii, care au purtat lupte mult mai grele si cu adversari mult mai redutabili", a incheiat Vadim Tudor.


Replica din partea UDMR a venit de la liderul Uniunii, Marko Bela, care a precizat ca ziua de 15 martie este Ziua Nationala a tuturor maghiarilor, fiind sarbatorita in Romania de ani de zile "in conditii demne".


Replica a venit din partea liderului UDMR, Marko Bela, care a spus ca de 15 martie toti maghiarii poarta insemne cu drapelul Ungariei de ziua nationala a acestei tari. De asemenea, Marko Bela, liderul formatiunii care face parte din Partidul Popular European, i-a atras atentia lui Vadim Tudor ca astfel de comportamente nu vor aduce PRM in familia reprezentata de Partidul Popular European. adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO