Politică

Raluca Prună este propunerea oficială pentru Ministerul Justiţiei

Raluca Prună este propunerea oficială pentru Ministerul...

Autor: Roxana Preda

17.11.2015, 10:17 3505

Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, este propunerea pentru Ministerul Justiţiei, nominalizarea ei fiind depusă la Parlament, potrivit unor surse politice.

După retagerea Cristinei Guseth, primul nume avansat pentru Ministerul Justiţiei a fost Mihai Selegean, membrii comisiilor juridice fiind înştiinţaţi, neoficial, în legătură cu această nominalizare. De altfel, Mihai Selegean, fost director al Institutului Naţional al Magistraturii şi director juridic la BRD, a venit la Parlament în cursul dimineţii de marţi. El a avut o discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în biroul acestuia.

În cele din urmă, decizia a fost ca Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, să fie desemnată candidat pentru funcţia de Ministru al Justiţiei. Potrivit unor surse politice, documentul privind propunerea ei pentru acest portofoliu a ajuns la comisia juidică. Raluca Purnă urmează să fie audiată în comisiile juridice.

Raluca Prună a lucrat la delegaţia Comisiei Europene din România, pe vremea când aceasta era condusă de Jonathan Schelee, a fost preşedinte al Asociaţiei Române pentru Transparenţă. În prezent este şefa Direcţiei Generale Justiţie a Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO