Politică

Raluca Turcan: Analiza alegerilor să fie temeinică. Organizaţii au pierdut din cauza mesajului naţional

Raluca Turcan: Analiza alegerilor să fie temeinică....

Autor: Cătălina Mănoiu

05.01.2017, 16:30 275

“Am stabilit ieri (joi.n.r.) ca până la finalul lunii ianuarie vom prezenta BPN-ului un calendar privind organizarea convenţiei. Analiza trebuie să fie una temeinică şi eu nu cred că eşecul trebuie căutat doar în anumite organizaţii, ci eşecul trebuie văzut in ansamblul său şi căutată partea de responsabilitate a strategiei naţionale a partidului şi parte de responsabilitate a organizaţiilor”, a spus preşedintele interimar al PNL.

Raluca Turcan a afirmat că “o discuţie superficială” ar fi putut duce la decizii incorect pentru că sunt organizaţii care au pierdut din cauta mesajului naţional.

“Cred că o discuţie superficială ar fi putut produce decizii incorecte în unele organizaţii unde s-a muncit foarte mult, dar unde din cauza mesajului naţional, să spunem lipsit de acea consistenţă pe care au aşteptat-o oamenii de la noi, n-au putut să capitalizeze mai mult”, a subliniat Turcan.

Ea a menţionat că partidul va face o analiză a rezultatelor obţinute în alegeri, însă nu a precizat şi când vor demara acest demers.

“Aşadar vom face o evaluare în fiecare organizaţie şi fiecare organizaţie va trebui să treacă prin birourile judeţene o proprie analiză a rezultatului alegerilor, să vedem ce putea fi corectat la nivelul organizaţiilor judeţene şi ce poate fi corectat la nivel naţional. De aceea în momentul de faţă suntem în această formulă interimară de conducere a PNL unde au primat rezultatele din alegeri”, au fost detaliile oferite de Turcan.

Ea s-a declarat de acord cu faptul că la Congres ar trebuie să fie organizate alegeri de jos în sus.

“Nu am discutat în partid, dar părerea mea este că da, ar trebui să avem alegeri de jos în sus şi tot partidul să-şi spună cuvântul în viitoarea convenţie. Deci să facem alegeri generale, asta consider eu că ar fi benefic pentru viitorul PNL. Însă este foarte posibil să existe şi alte opţiuni şi vom decide prin majoritate”, a răspuns Turcan, întrebată dacă la Congres votul ar trebui să fie dat de membrii de partid, nu de delegaţi.

Liderul PNL a negat informaţiile potrivit cărora autoritatea sa este contestată în partid, afirmând că deciziile au fost luate în unanimitate.

“Din fericire, mă înţeleg foarte bine şi toate deciziile au fost luate în unanimitate. Dacă sunt persoane care vor să spună altceva sau vor să inducă altceva este libertatea lor. Însă toate deciziile le-am luat în unanimitate, aşadar atenţie mare la cine vehiculează aceste informaţii”, a concluzionat Turcan, întrebată cum se înţelege cu colegii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO