Politică

Raluca Turcan: Guvernul Grindeanu,o palmă dată poporului român; PNL nu votează un guvern de interpuşi

Raluca Turcan: Guvernul Grindeanu,o palmă dată...

Autor: Cătălina Mănoiu

04.01.2017, 16:45 73

„Componenţa acestui guvern susţinut de PSD, ALDE şi UDMR, este o palmă dată poporului român. Mulţi oameni de bună credinţă au dat crezare promisiunilor PSD. Odată terminată campania electorală PSD îşi arată acum adevărata faţă, sfidătoare din păcate. Nu mă refer la faptul că la multe propuneri din campanie PSD deja a renunţat, însă lista Guvernului de arată un PSD incapabil de modernizare, feudă personală a unui şef abuziv care încearcă să exercite puterea în toată România fix după cum a exercitat-o la Teleorman”, a afirmat preşedintele intermar al PNL în plen.

Raluca Turcan a arătat că Liviu Dragnea a dat senzaţia tuturor cetăţenilor că „membrii Guvernului nu valorează două parale şi sunt de fapt interpuşii tăi cărora le trimiţi în plic de la partid ce decizii au de luat în ziua respectivă”.

„La 10 ani de la aderarea la UE asta este tot ce poate oferi PSD. (…) PNL consideră că România a depăşit de mult etapa acestui tip de guvernare. Lista Cabinetului arată incapacitatea cronică a PSD de a guverna în mod european. PSD efectiv nu poate înţelege că aspiraţiile cetăţenilor cu privire la exercitarea funcţiei publice sunt cu totul altele în acest moment al istoriei noastre”, a susţinut liderul PNL.

Ea a subliniat că nimeni nu a votat ca PSD, ALDE şi UDMR să facă amnistia corupţilor.

“Prin refuzul repetat de a infirma negocierile pe legea amnistiei, domnul Dragnea a confirmat încă o dată, faptul că amnistia a fost parte a pachetului de negociere dintre PSD, ALDE şi UDMR”, a argumentat Turcan.

PNL nu va vota Guvernul Grindeanu, a reiterat liderul liberalilor.

“Partidul Naţional Liberal nu va vota acest guvern, despre care credem că va avea o viaţă scurtă, după cum o viaţă scurtă a avut şi imaginea cosmetizată a PSD din campania electorală.Acest guvern nu întruneşte standardele de competenţă, autonomie, transparenţă dorite de majoritatea cetăţenilor români în acest moment”, a mai spus Turcan.

Ea a mai explicat că Guvernul Grindeanu se va ocupa cu prioritate de satisfacerea intereselor lui Liviu Dragnea, de scăparea hoţilor şi a plagiatorilor, criticând propunerile făcute pentru Ministerul Educaţiei şi MAE.

“Ministrul Educaţiei nu a fost ales pentru modernizarea educaţiei naţionale, ci doar pentru a continua politicile învechite, de conservare a găştilor din sistem, atât de dragi PSD, autorul moral al dezastrului din acest domeniu”, a adăugat Turcan.

Preşedintele PNL l-a criticat şi pe Teodor Meleşcanu pentru modul în care a gestionat problema votului în diaspora.

“Prezenţa domnului Meleşcanu în Guvernul României este sfidătoare şi ea reprezintă o palmă dată poporului personal de către domnul Tăriceanu”, a spus Turcan, făcând referire la cozile de la urnele din diaspora de la alegerile din decembrie 2014.

Liderul PNL a cerut PSD să respecte măsurile de relaxare fiscale convenite şi să ofere predictibilitate mediului fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO