Politică

Răspunsul Guvernului la lipsa de atragere a fondurilor europene: reorganizarea Ministerului. ”Sunt mândru că am creat aceste noi structuri şi funcţii fără a suplimenta numărul de posturi sau resursele financiare”

Răspunsul Guvernului la lipsa de atragere a fondurilor...
10.08.2016, 14:35 775

În şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptată Hotărârea de Guvern privind reorganizarea Ministerului Fondurilor Europene. Conform noii schimbări, ministerul va avea structuri noi specializate în pregătirea şi urmărirea proiectelor strategice, în managementul riscului, control şi anti-fraudă, precum şi în gestionarea sistemului IT de management al fondurilor europene.

„Partea de care sunt cel mai mândru când e vorba despre echipa mea este că am creat aceste noi structuri şi funcţii fără a suplimenta numărul de posturi sau resursele financiare. Este o restructurare fără niciun cost în plus pentru stat”, a declarat Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene.

Numărul maxim de posturi pentru pentru aparatul propriu al MFE şi al unităţilor subordonate va fi de 1.275, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului, ca urmare a preluării celor 344 de posturi aferente organismelor intermediare regionale POSDRU şi POCU de la Ministerul Muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO