Politică

Răspunsul lui Băsescu la declaraţia lui Vladimir Putin: „poate fi un pas înainte”

Răspunsul lui Băsescu la declaraţia lui Vladimir...

Autor: Valentina Postelnicu

16.01.2014, 19:40 1322

Preşedintele Băsescu a menţionat că a transmis, joi, la Bruxelles, preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, poziţia României potrivit căreia formatul de negociere "5+2" în problema Transnistriei este ineficient.

El a fost întrebat ce format de negociere propune, dar a răspuns că nu poate face public astfel de propuneri, menţionând că poate însă să spună că "cel mai puternic element de negociere este relaţia Chişinău - Moscova".

Băsescu a menţionat că Moscova nu poate fi scoasă din formula de negociere.

"Primii care trebuie să o discute, cu cărţile pe masă şi fără complexe, repet, fără complexe, sunt politicienii de la Chişinău", a spus Băsescu.

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Vladimir Putin privind speranţa Moscovei într-o "cooperare mai consistentă şi reciproc avantajoasă cu România", preşedintele român a spus că mesajul omologului rus este "pozitiv" şi poate fi "următorul pas" după ce Consiliile Supreme de Apărare ale celor două ţări au convenit în 2013 o colaborare în probleme de combatere a terorismului.

"Poate fi un pas înainte", a spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO