Politică

Războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski: „Nu vom umili pe nimeni, vom răspunde cu aceeaşi monedă“

Războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski: „Nu vom...

Autor: Ramona Cornea

08.06.2022, 00:07 323

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat afirmaţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron despre cum „nu trebuie să umilim Rusia“ în ceea ce priveşte conflictul din Ucraina. „Nu vom umili pe nimeni. Vom răspunde cu aceeaşi monedă“, a declarat Zelenski în cadrul unui interviu, citat de CNN.

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a acuzat Kremlinul că foloseşte proviziile de alimente ca o armă împotriva ţărilor în curs de dezvoltare, că ţine ostatice milioane de tone de cereale ucrainene şi că blochează porturile Ucrainei.

În Mariupol, oraşul-port din sud-estul Ucrainei aflat acum sub ocupaţie rusă, au apărut temeri legate de deteriorarea condiţiilor sanitare: ape uzate care se infiltrează în apa potabilă şi temeri cu privire la un focar de holeră. Unul dintre oficialii oraşului a declarat că ruşii care controlează acum Mariupol se gândesc să impună o carantină în oraş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO