Politică

Războiul marilor puteri a ajuns deja la Bucureşti: România a decis să expulzeze un diplomat rus în scandalul otrăvirii spionului de la Londra

Războiul marilor puteri a ajuns deja la Bucureşti:...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

26.03.2018, 16:37 1334

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, luni, că a notificat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata şi că este obligat să părăsească teritoriul României, ca urmare a atacului de la Salisbury.

"Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE considera că atacul de la Salisbury reprezintă o ameninţare la adresa securităţii colective şi a dreptului internaţional. Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federaţia Rusă să fie responsabilă de atac şi cu faptul că nu există altă explicaţie plauzibilă", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe.

Sursa citată menţionează că un diplomat rus este expulzat.

"Precizăm că, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispoziţiilor Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata şi că este obligat să părăsească teritoriul României", anunţă MAE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO