Politică

Reacţia lui Daniel Zamfir, după ce a fost propus pentru excluderea din PNL: Motivele excluderii vin şi din afara PNL

Reacţia lui Daniel Zamfir, după ce a fost propus pentru...

Autor: Cătălina Mănoiu

28.03.2018, 19:08 145

„Sunt propus pentru excludere. Am văzut că motivele care au stat la baza propunerii vin dintr-un cumul de fapte, dincolo de frustrările poate de înţeles ale preşedintelui partidului şi anumite interese unora din jurul lui, categoric motivele excluderii vin şi din afara partidului. Legile pe care le-am propus (...) împotriva cămătăriei categoric au fost motivele care au stat la baza acestei decizii. Mi s-a spus încă de anul trecut că am deviat de la linia partidului. Am spus-o şi în partid şi o să o spun cât voi avea ocazia: am toată convingerea că aceste legi sunt în favoarea oamenilor”, a declarat senatorul PNL Daniel Zamfir, după ce Biroul Executiv al PNL a propus excluderea sa.

Daniel Zamfir a precizat că proiectele de lege pentru care este criticat şi exclus din partid au fost iniţiate în urmă cu un an şi acceptate de Ludovic Orban timp de şase luni.

„Proiectele acestea de lege le-am iniţiat în urmă cu un an de zile, ele au fost semnate de 15 colegi, senatori şi deputaţi, ele şi-au urmat traseul şi în interiorul partidului şi în interiorul Parlamentului. Preşedintele partidului, Ludovic Orban, le-a acceptat, asta preţ de şase luni de zile”, a precizat Zamfir.

Decizia finală privind excluderea lui Daniel Zamfir trebuie să fie decisă de Consiliul Naţional al partidului. „Eu am solicitat lucrul acesta (dezbaterea situaţiei în interiorul PNL-n.r.) pentru că am spus că m-am săturat ca la diverse intervale Ludovic Orban tot să-mi arate pisica cu excluderea din partid. Eu vreau să ştiu dacă politica partidului este de a închide ochii la abuzuri, pentru că despre asta este vorba”, a spus senatorul.

Zamfir a precizat că a avut discuţii cu ALDE şi PSD, după ce a auzit că va fi exclus, însă a refuzat să spună dacă se va înscrie în alt partid.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO