Politică

Reacţia lui Liviu Dragnea vizavi de decizia lui Klaus Iohannis de a anunţa referendum pe 26 mai: Ar trebui să îi fie frică de referendum

Reacţia lui Liviu Dragnea vizavi de decizia lui Klaus...

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

28.03.2019, 18:30 66

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, referitor la preşedintele Klaus Iohannis şi convocarea referendumului, că acesta invetează lucruri pentru a lăsa impresia că e cuiva frică de refrendum, dar că persoana sa ar trebui să se teamă de întrebările generate de acest demers.

"Cărui pesedist îi e frică de referendum? Inventează tot felul de prostii – că vrem noi secţii diferite de vot. Legea referendumului e foarte clară şi alegerile şi referendumul se desfăşoară în aceleaşi secţii. Eu cred că lui trebuie să îi fie frică de întrebările care o să curgă pe lângă cea pentru referendum. (...) PSD nu îşi face o strategie pentru acest referendum. PSD are două obiective clare, să guverneze această ţară pentru a lua măsuri ca să crească nivelul de trai, al doilea obiectiv, o campanie foarte bine organizată", a declarat Liviu Dragnea.

Mircea Drăghici, trezorierul PSD cel care se ocupă de coordonarea campaniilor electorale în partid, a declarat, joi dimineaţă, că în cazul unui referendum organizat odată cu alegerile europarlamentarele, legea nu permite decât secţii de votare diferite.Drept răspuns, Dragnea a afirmat: "Copiii spun lucruri trăsnite".

Întrebat dacă are de gând Guvernul modificare legii referendum pentru secţii diferite, Dragnea a răspuns: "Nu am auzit-o pe doamna premier spunând aşa ceva şi nu se va modifica Legea referendumului prin OUG".

"Habar nu aveţi ce întrebare va pune acest individ la referendum şi stăm să discutăm despre ce – un truc al unui om speriat, obsedat că partiduleţul lui va pierde alegerile europarlamentare, că va pierde prezidenţialele şi că va începe să dea socoteală pentru casele acelea. Totuşi ţara asta trebuie guvernată. Nu putem să discutăm mereu pe holuri despre referendumului lui Iohannis", a acuzat liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va convoca un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, motivând că "aşa nu se mai poate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO