Politică

Reactii ale mediului de afaceri la destramarea guvernului

Reactii ale mediului de afaceri la destramarea guvernului
01.10.2009, 23:08 32

Radu Enache, proprietarul lantului hotelier Continental Hotels:Putem sa-i acuzam pe politicienii care ne conduc nu doar de cinism,dar acum ii putem acuza si de o iresponsabilitate crasa. Dupaaceasta miscare (ruperea coalitiei - n.r.) cred ca vom avea un golsi mai mare de guvernare, nu ca acest gol nu ar fi existat siinainte. Bineinteles ca acest lucru se va reflecta asupraafacerilor mele, prin implicatiile pe care le aduce, un exemplu arfi modificarea cursului valutar.

Ramona Brad, directorul de comunicare al P&G Romania: Noicredem in importanta stabilitatii financiare si politice caelemente esentiale in asigurarea unui climat care sa stimuleze petermen lung investitiile directe.

Dinu Patriciu, unul dintre cei mai bogati romani: Ceea ce seintampla acum pe scena politica are un impact extrem de negativ.Asupra economiei in general si asupra starii economice a fiecaruicetatean.

Dragos Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines: Daca oameniide afaceri nu si-ar fi vazut de treaba lor in ultimii 20 de ani,probabil ca nu ar fi facut nimic doar cu ajutorul statului. Nu maintereseaza ce se intampla in Guvern, nu ma afecteaza. Nu vreau saam nimic de-a face in continuare cu ce fac politicienii.

Mariana Gheorghe, CEO al Petrom: Orice schimbare de Guvern inRomania, o tara care mai are inca de facut reforme, are efecteasupra companiilor. Bineinteles ca ne afecteaza. Ramane de vazut ince fel.

Radu Merica, presedintele Camerei de Comert Romano-Germane:Criza politica amana iesirea Romaniei din criza economica, pentruca se va amana luarea unor masuri care erau absolut necesare pentrua reporni economia. Ingrijoratoare este mai mult reactiacetatenilor, sporirea neincrederii, scaderea consumului, teamapentru pierderea locului de munca.

Romeo Bogdanovici, director in cadrul Hidroconstructia: Am ramasconsternat de ceea ce s-a intamplat astazi. Probabil ca ministriiPD-L care vor prelua si al doilea minister sunt niste super-oameni,care au rezolvat problemele domeniilor pe care le-au administrat sipot sa preia si alte atributii. In constructii ne gandim doar laziua de maine, nu avem timp sa facem previziuni sa vedem ce va fiin viitor.

Ion Soloman, proprietarul retelei de supermarketuri Ethos: Dacacriza politica se va reflecta in cursul de schimb, consumul va fiafectat cu siguranta. In afacerea noastra, de exemplu, o aprecierecu 10% a monedei euro fata de leu ne-ar aduce costuri suplimentarede 30-40 de mii de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO