Politică

Revocarea Avocatului Poporului, aprobată de comisiile juridice

Gheorghe Iancu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Autor: Adelina Dragomir - Mediafax

03.07.2012, 13:06 268

Comisiile juridice reunite au aprobat, marţi, revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului, propunerea urmând să fie validată de plenul reunit.

Decizia a fost luată cu 14 voturi "pentru",  două "împotrivă" şi 3 abţineri.

USL a cerut convocarea unei noi sesiuni extraordinare a Parlamentului, marţi, la ora 14.00, care urmează să aibă pe ordinea de zi revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu.

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a spus că revocarea din funcţie a Avocatului Poporului a fost solicitată de USL pentru "încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare".

USL reproşează Avocatului Poporului, în cererea de revocare din funcţie, că a utilizat prerogativele constituţionale şi legale pentru a servi interesele politice ale PDL, că s-a pronunţat în mod repetat asupra unor probleme politice fără să fi fost sesizat, invocând inclusiv sesizarea în cazul ICR.

Decizia de convocare a unei noi sesiuni extraordinare a fost luată cu 16 voturi "pentru" şi trei voturi "împotrivă".

Pe de altă parte, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că partidul pe care îl conduce va ataca la Curtea Constituţională hotărârea pe care o va lua Parlamentul pentru revocarea Avocatului Poporului.

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a comentat, pentru MEDIAFAX, intenţia USL de a-l revoca din funcţie afirmând despre aceasta că este "un atac pe la spate", surprinzător şi de neînţeles în condiţiile în care el consideră că nu a încălcat "Constituţia şi legile".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO