Politică

Revolutia, un episod care dispare treptat din memorie

23.12.2003, 00:00 10



Presedintele Ion Iliescu a apreciat ieri la sediul TVR, ca apatia romanilor fata de aniversarea Revolutiei din 1989 este determinata, pe de o parte, de uitare, iar pe de alta de greutatile cu care se confrunta acestia in viata de zi cu zi.



Presedintele Iliescu a depus ieri cu ocazia comemorarii a 14 ani de la debutul revolutiei in Bucuresti, coroane la Cimitirul Eroilor Revolutiei, in Piata Universitatii, Piata Revolutiei, la sediul Radio Romania si la troitele de la sediul Televiziunii Romane.



"Pe de o parte, odata cu fuga lui Ceausescu, a fost euforie generala: toti erau frati, toti erau bucurosi, toti se imbratisau, dar vremea se scurgea si nu mai exista nimic, se prabusise o structura, se prabusise un stat, trebuia sa inchegam ceva", a precizat Iliescu.



Seful statului a spus ca, in timp se redacta proclamatia catre tara s-a deschis focul si ca prima impresie a celor care redactau documentul a fost ca primul foc a fost tras asupra biroului in care se aflau. De aceea s-au imprastiat, apoi o parte s-au regrupat la sediul Ministerului Apararii si au decis sa se reintalneasca seara, dupa ora 23.00, la sediul TVR, unde au continuat redactarea documentului si au propus o prima structura a CFSN.



"Si vin niste scarnavi acum sa spuna: «Cu ce drept Iliescu semneaza un decret in 24 decembrie (1989 - n.r.) in numele cetatenilor?». Pai, cu acest drept pe care ti-l da revolutia ", a declarat Ion Iliescu.



Presedintele a amintit ca in noaptea de 22 decembrie 1989, pe care a petrecut-o in sediul Televiziunii, s-a trans incontinuu. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO