Politică

Rezultate EXIT Poll ora 21:00. Cine a câştigat alegerile locale în 2020. La Primăria Capitalei, Nicuşor Dan are 47,2%, Gabriela Firea 39%. PSD pierde toate primăriile de Sector, în afară de S4. Reacţia Gabrielei Firea: În această seară nu avem învinşi şi câştigători. Nicuşor Dan: ”Astăzi este ziua de naştere a noului Bucureşti”. PNL pierde Timişoara

Rezultate EXIT Poll ora 21:00. Cine a câştigat...

Autor: Mediafax

27.09.2020, 20:59 12955

Reacţia lui Nicuşor Dan

„Astăzi este ziua de naştere a noului Bucureşti. Am încredere că după numărătoarea votului voi fi noul primar al Capitalei”, a declarat Nicuşor Dan.

Acesta a spus că are încredere în candidaţii susţinuţi de PNL şi USR PLUS că vor ajunge primari în sectoarele din Capitală.

Acesta le-a mulţumit pentru susţinere tuturor celor care l-au votat, dar a spus că va fi un primar general care se va implica pentru toţi cetăţenii.

De asemenea, Dan le-a mulţumit liderilor PNL şi USR PLUS pentru că au înţeles să îl susţină pe el la Primăria Capitalei.

„Vreau să le mulţumesc colegilor care ne-au votat şi care s-au implicat şi că ne-au dat încredere în ciuda campaniei murdare care s-a desfăşurat împotriva noastră. (...) PNL şi USR PLUS au ales să susţină voinţa bucureştenilor", a declarat Nicuşor Dan.


Reacţia Gabrielei Firea

Candidatul PSD la PMB, Gabriela Firea, spune că rezultatul real al alegerilor va fi cunoscut spre dimineaţă: „În această seară nu avem învinşi şi câştigători”.

„Tradiţional, spre dimineaţă vom şti exact care e rezultatul real al alegerilor. Orice cifre care se anunţă în această seară nu au cum să fie cele oficiale. Sunt cifre, rezultate în urma unor sondaje de opinie. În acastă seară nu avem învinşi şi câştigători”, spune Gabriela Firea.

Ea precizează că o va susţine o declaraţie de presă luni dimineaţă în legătură cu rezultatele alegerilor din Capitală..De asemenea, ea mai acuză „campania electorală urâtă, degradantă făcută de candidatul dreptei aproape unite”.

Totodată, ea a acuzat „manipularea” făcută de partidele de dreapta în legătură cu Centura Capitalei, apă caldă, poluare, grădiniţe sau creşe: „manipulări grosiere care vor fi decontate de ceio care nu au dorit să discutăm despre Bucureşti, ci m-au asociat cu 10 august, cu care nu am avut nicio treabă, cu Ion Iliescu, cu Adrian Năstase şi cu Liviu Dragnea”.

Reacţia premierului Ludovic Orban 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la închiderea urnelor, că rezultatul obţinut de Nicuşor Dan la Primăria Capitalei este clar şi nu lasă loc de comentarii.

„Este o victorie pe care, hai să fim cinstiţi, foarte puţini o aşteptau şi nu numi că e o victorie, dar e o victorie clară care nu lasă loc de comentarii. Bucureştenii şi-au dorit să elibereze Capitala de caracatiţa PSD care a sufocat întreaga administraţie ”, a spus premierul Orban.

Potrivit acestuia, victoria lui Nicuşor Dan l Primăria Capitalei este rezultatul a 12 ani de efort depus acesta.

„Este o victorie care este rezultatul unui efort depus de Nicuşor Dan vreme de cel puţin 12 ani, a unei implicări pentru interesul public şi al unui program realist, fără angajamente care nu au bază”, mai spus Orban.

Nicuşor Dan câştigă Primăria Generală a Capitalei, potrivit unui exit-poll realizat de CURS Avangarde, cu 42,7%, în timp ce Gabriela Firea a fost creditată cu 39% din voturile bucureştenilor


Datele exit-poll arată că în Bucureşti, Nicuşor Dan a obţinut cel mai mare număr de voturi la alegerile locale 2020. Nicusor Dan 47,2%, Gabriela Firea 29%

Nicuşor Daniel Dan (independent susţinut de PNL - USR PLUS) - 47,2%

Gabriela Firea (PSD) - 39,0%

Traian Băsescu (PMP) - 8,6%

Florin Călinescu (Partidul Verde) - 1,7%

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE)- 1,6%

Ioan Sîrbu (Alianţa PRO Bucureşti 2020) - 0,6%

Alexandru-Ion Coita (PRR) - 0,3%

Harry-Ilan Laufer (PFIN) - 0,1%

Altul - 0,8%

EXIT POLL la sectoarele Capitalei

La Sectorul 1 Clotilde Armand 47%, Daniel Tudorache 37,7%

Sectorul 2 Radu Mihaiu 42%, Dan Cristian Popescu 31%

Sectorul 3 Robert Negoiţă 39%, Aurelian Bădulescu (PSD)

Sectorul 4 Daniel Băluţă 55%

Sectorul 5 Cristian Băcanu 27,3, Daniel Florea 24,3%

Sectorul 6 Ciprian Ciucu 48,2%

Municipiul Constanţa: Vergil Chiţac (PNL): 29%, Stelian Ion (USR) 29%, Decebal Făgădău (PSD) 23,5%

Municipiul Craiova: Olguţa Vasilescu (PSD) 34,5, Giurgea Nicolae (PNL) 29%

Exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde, date valabile pentru ora 19.30.

Stire in curs de editare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO