Politică

Scandal în Piaţa Victoriei. Protestatarul Cristian Dide s-a urcat pe o platformă

Scandal în Piaţa Victoriei. Protestatarul Cristian Dide...

Autor: Roxana Din

10.08.2019, 11:54 263

Organizatorul protestului de sâmbătă din Piaţa Victoriei, Tommy Tomescu, a avut un schimb de replici cu protestatarul Cristian Dide, care a adus în Piaţă o platformă, deşi nu anunţase anterior acest lucru. Cristian Dide s-a urcat pe platforma respectivă şi a refuzat să plece. În zonă au ajuns jandarmii.

Iniţial, organizatorul protestului Tommy Tomescu a avut un schimb de replici cu un protestatar venit din străinătate şi care era nemulţumit pentru că auzise că în Piaţă va fi şi un concert, Tomescu precizând că vor fi intonate doar două imnuri la manifestaţie.

Ulterior, în Piaţa Victoriei a ajuns şi protestatarul Cristian Dide, care a adus şi o maşină a Societăţii de Transport Bucureşti (STB) cu platformă, deşi nu anunţase organizatorul de acest lucru şi, potrivit protocolul încheiat cu autorităţile, nu are voie.

"Te-am sunat de o lună întreagă şi nu răspunzi. O lună întreagă te-am sunat şi nu ai răspuns. Mie (jandarmii -n.r.) nu m-au lăsat nici cu maşinile mele, cu care să punem scena şi tu vii cu platforma asta. Eu am dat toate numerele de înmatriculare deja. Acum o lună l-am contactat pe domnul Dide de foarte multe ori l-am sunat, săptămâni la rând să vorbesc cu el dacă vrea să aducă ceva aici, nu a vrut să răspundă la telefon pentru a pune în protocol că-l las să aducă această maşină, nu am putut să o bag în protocol această chestiune. Eu sunt răspunzătorul legal ", i-a reproşat Tommy Tomescu lui Cristian Dide.

Cristian Dide a replicat că el nu "are treabă" cu organizatorul Tommy Tomescu şi că acesta nu a fost pe 10 august 2018 în Piaţa Victoriei, a urcat pe maşina STB şi s-a legat cu un lanţ de aceasta.

În zonă, au venit jandarmi care i-au cerut organizatorului Tommy Tomescu să discute cu Dide, ca acesta să plece. În cele din urmă, protestatarul şi-a dat jos lanţul de la picior şi a coborât de pe maşina cu platformă, vehiculul fiind mutat.

Apoi, protestatarii s-au certat între ei, Cristian Dide reproşându-i lui Mălin Bot că au fost încheiate protocoale pentru protest cu Primăria, fără vreun temei juridic. "Această discuţie cu lipsa de temei pentru protocoalele semnate cu Primăria este de 8 luni de zile cu Tommy Tomescu, când eu i-am explicat la telefon şi i-am spus că nu are temei de drept să se prezinte nici în comisie şi nici să semneze vreun protocol. I-am spus acelaşi lucru şi lui Sandu Matei şi nu m-a ascultat şi toată lumea a semnat protocoale cu Primăria. Protocoale care nu au temei de drept", a spus Cristian Dide.

Îmbrânceli au fost în Piaţa Victoriei şi în momentul în care Mălin Bot a fost acuzat că a îmbrâncit o femeie, iar soţul acesteia a ripostat. La rândul său, Bot susţine că femeia respectivă a încercat să-i spargă telefonul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO