Politică

Schimb dur de replici şi demisii în PSD. Sturzu a părăsit partidul după ce i-a cerut lui Dragnea să renunţe la şefia PSD. Răspunsul lui Liviu Dragnea

Schimb dur de replici şi demisii în PSD. Sturzu a...
12.12.2015, 16:00 6946

Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democraţi, a anunţat sâmbătă, după un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea în cadrul congresului TSD, că demisionează din partid şi a respins acuzaţiile lansate de preşedintele PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut sâmbătă, la Congresul TSD, că fostul premier Victor Ponta şi Nicolae Bănicioiu, foşti lideri ai organizaţiei de tineret, nu au fost invitaţi la eveniment de Mihai Sturzu şi a calificat drept inadmisibil acest lucru, susţinând că acest gest l-a deranjat.
 
"Este inadmisibil ca fostul preşedinte al TSD să nu-l invite (pe Victor Ponta – n.r.) la acest congres pentru că el trebuia să facă invitaţiile, la un congres invitaţiile le face preşesintele în exerciţiu, nu altcineva. Este inadmisibil şi eu am fost foarte deranjat pentru faptul că Victor Ponta şi Nicu Bănicioiu nu au fost invitaţi de către Mihai Sturzu", a susţinut Dragnea.

De asemenea, Drangnea a mai spus, referitor la demisia lui Mihai Sturzu din partid, că "nu ştie ce se va întâmpla" şi că cei doi ani în care acesta a condus TSD sunt pierduţi.

"Am înţeles că acest domn aştepta să fie rugat să rămână, din ce am văzut eu nu l-a rugat nimeni, aşa că nu ştiu ce se va întâmpla. Sunt doi ani din viaţa tineretului social democrat care or să fie trecuţi cu vedere, până la urmă", a spus Dragnea.

Victor Ponta nu a fost invitat de conducerea centrală a partidului nici la şedinţa dedicată blianţului guvernării PSD, bilanţ care a fost prezentat public de preşedintele Liviu Dragnea.

Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democraţi, a anunţat sâmbătă, după un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea în cadrul congresului TSD, că demisionează din partid şi a respins acuzaţiile lansate de preşedintele PSD.

"Nu mai pot continua în condiţiile în care nu respectăm ce votăm. (...) Nu merg la niciun alt partid. Eu cred că România are nevoie de o resetare profundă a clasei politice", a declarat Sturzu, pentru MEDIAFAX.

El a negat acuzaţiile lansate de Liviu Dragnea privind propunerea sa de a exploata politic emoţia generată de tragedia de la Colectiv, prin înfiinţarea unei noi mişcări.

"Domnul Liviu Dragnea a minţit şi a manipulat, parcă a fost la şcoala FSN-ului de manipulare. Eu am avut această discuţie cu domnia sa după ce au am fost la proteste împotriva lui Piedone şi a lui Gabi Oprea şi am spus că ce strigă oamenii în piaţă este foarte corect şi oamenii au foarte mare dreptate şi că PSD are nevoie de o reformă şi că putem porni această reformă de la PSD. Ce a înţeles domnia sa şi ce a spus pe scenă m-a durut foarte tare, dar n-am ce să fac, are altă şcoală politică decât am eu, nu ne comparăm. El este ditai Goliat, eu sunt un David mic pe lângă el", a explicat Sturzu.

Mihai Sturzu îl atacă pe Liviu Dragnea

Fostul şef al organizaţiei TSD Mihai Sturzu l-a atacat, sâmbătă, la congresul tinerilor social-democraţi, pe Liviu Dragnea căruia i-a cerut să se autosuspende din funcţia de preşedinte al partidului din cauza dosarului Referendumului în care a fost condamnat în primă instanţă. 

"Suspendaţi-vă, conform noului statut al PSD, din funcţia de preşedinte, convocaţi un congres al PSD fără liste şi corect, aşa cum dumneavoastră vi l-aţi dorit şi haideţi, că deja este prea târziu, să ne pregătim corect pentru anul 2016", a spus Mihai Sturzu în faţa delegaţilor prezenţi la Congresul TSD.

El a propus ca orice membru PSD să fie suspendat din partid, în momentul în care este trimis în judecată pentru orice faptă de natură penală săvârşită cu intenţie. "Orice membru al partidului să fie suspendat în faza în care este trimis în judecată pentru orice faptă penală, să nu ne mai fofilăm", a spus Sturzu, referitor la faptul că Dragnea a susţinut mereu că noile prevederi ale Codului de etică al PSD nu i se aplică, pentru că dosarul său privind fraudarea referendumului din 2012 nu se încadrează la fapte de corupţie.

"Nici nu ştiu cum să vă întreb, că mi-e ruşine ...dar pe site-ul Înaltei Curţi, la secţiunea corupţie, scrie Liviu Dragnea", i-a mai spus Sturzu.

Sturzu i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea să îşi asume schimbările pe care acesta le-a propus PSD-ului. "Asumaţi-vă că poate nu trăim atât de mult într-o lume a realităţilor obiective şi a percepţiilor oamenilor despre realitate, că partidele politice operează cu percepţii despre realitate şi despre adevăr. Faceţi dumneavoastră ceea ce ne-aţi spus mereu să facem şi noi, puneţi interesul partidului mai presus de interesul dumneavoastră personal", a precizat Sturzu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO