Politică

Schimbare de gardă la autoritatea care reglementează piaţa energiei. Cin este noul preşedinte votat de către plenul reunit

Schimbare de gardă la autoritatea care reglementează...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

18.10.2017, 13:20 462

Totodată, plenul reunit l-a validat şi pe Zoltan Nagy-Bege în funcţia de vicepreşedinte al ANRE, fiind înregistrate tot 220 de voturi „pentru” şi 79 de voturi „împotrivă”.

În aceeaşi şedinţă de plen au mai fost validaţi Gheorghe Gabriel Gheorghe şi Corina Sulger în funcţiile de membri în Comitetul de Reglementare al ANRE.

În cadrul dezbaterilor generale, reprezentanţii opoziţiei au acuzat faptul că, prin aceste numiri votate de majoritatea PSD-ALDE, se politizează ANRE.

Astfel, deputatul USR Cristina Prună a precizat că ANRE este o nouă instituţie de reglementare şi contol care ajunge în „curtea PSD”.

Liderul grupului PNL din Cameră, Raluca Turcan, a menţionat că ANRE se aseamănă altor instituţii, precum Curtea de Conturi sau Avocatul Poporului, care se adaugă la „butoniera politică a PSD”.

„Azi se votează completarea structurii ANRE şi parlamentarii PNL nu înţeleg de ce trebuie să mai dăm vot în plen. Era suficientă decizia CExN sau declaraţia Parlamentului prin care asumaţi că adăugaţi ANRE la butoniera politică a instituţiilor controlate de PSD. Partidul stat a începtu întâi cu Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, ASF...”, a spus Turcan.

„Ne uităm cu îngrijorare la această abordare cu privire a rolul pe care îl atribuiţi instituţiilor din subordinea Parlamentului. Şi Năstase şi-a dorit un control asupra instituţiilor şi nu i-a folosit la nimic”, a spus şi deputatul PMP Eugen Tomac.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO