Politică

Schimbări majore pentru Guvernul Orban. PNL vine cu o nouă listă de miniştri: Raluca Turcan a fost propusă pentru funcţia de vicepremier

Schimbări majore pentru Guvernul Orban. PNL vine cu o...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

24.10.2019, 13:19 4564

Pe lista miniştrilor propuşi de Ludovic Orban apar noi nume, precum Ionuţ Ştefan la Dezvoltare, Bogdan Gheorghiu la Cultură şi Marcel Boloş la Fonduri Europene, au afirmat surse liberale pentru MEDIAFAX. Totodată, premierul desemnat o propune pe Raluca Turcan pentru funcţia de vicepremier.

Liderii liberali participă, la ora transmiterii acestei ştiri, la şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN), unde discută structura noului Guvern. Aceştia vor trebui să valideze lista miniştrilor şi programul Guvernului Orban. Surse din conducerea PNL au declarat pentru MEDIAFAX că lista încă nu este definitivă, fiind posibile modificări de ultim moment.

Potrivit surselor din PNL, noua listă a miniştrilor ar arăta în felul următor:

Vicepremier Raluca Turcan
1. Educaţie – Monica Anisie
2. Economie + Energie – Virgil Popescu
3. Externe – Bogdan Aurescu
4. Apărare – Nicolae Ciucă
5. Muncă – Violeta Alexandru
6. Dezvoltare – Ionut Stefan
7. Mediu – Costel Alexe
8. Infrastructură – Lucian Bode
9. Finante – Florin Cîţu
10. Justiţie – Cătălin Predoiu
11. Agricultură – Adrian Oros
12. Sănătate – Victor Costache
13. Interne – Marcel Vela
14. Fonduri europene –Marcel Boloş
15. Cultură – Bogdan Gheorghiu
16. Ministerul Tineretului şi Sportului - Ionuţ Stroe

Lista nu este definitivă, putând apărea modificări de ultim moment.

Potrivit calendarului propus de Ludovic Orban, pe 29 octombrie urmează să fie audierea miniştrilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului, apoi pe 30 octombrie votul de încredere într-o şedinţă de Plen comun.

„Luni, 28 octombrie-convocarea şedinţei Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului
Marţi, 29 octombrie-programarea audierilor miniştrilor desemnaţi în şedinţele comune ale comisiilor permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru
Miercuri, 30 octombrie, începând cu ora 10:00-convocarea şedinţei comune de plen a Camerelor Parlamentului în vederea acordării votului de încredere Guvernului”, prevede calendarul propus de Ludovic Orban, pentru învestirea Guvernului său.

Documentul obţinut de MEDIAFAX a fost depus la secretariatul celor două Camere ale Parlamentului, respectiv Camera Deputaţilor şi Senat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO