Politică

Secţiile în care PSD nu a primit niciun vot la europarlamentare

Secţiile în care PSD nu a primit niciun vot la...

Autor: Ioana Sfârlea, Mediafax

27.05.2019, 17:08 1801

În mai multe secţii de vot din judeţele Harghita şi Covasna, PSD a fost ignorat total de alegători, duminică, la alegerile europarlamentare. Potrivit rezultatelor provizorii ale scrutinului, publicate de Biroul Electoral Central (BEC), formaţiunea politică nu a primit niciun vot.

La 12 secţii de vot din judeţul Harghita şi la o secţie din judeţul Covasna, PSD nu a înregistrat niciun vot, duminică, la alegerile europarlamentare.

Datele provizorii publicate de BEC arată că în judeţul Harghita, PSD nu a avut niciun alegător la o secţie de vot din oraşul Vlăhiţa şi în câteva sate din comunele Ciucsângeorgiu, Corund, Dârjiu, Feliceni, Frumoasa, Lunca de Sus, Mărtiniş, Mugeni, Ulieş şi Zetea, iar în alte 35 de secţii a primit câte un singur vot.

Aceeaşi situaţie, cu opţiuni zero pentru PSD, s-a înregistrat şi în judeţul Covasna, la o secţie de vot din comuna Malnaş, iar formaţiunea politică a primit doar câte un vot în alte 16 secţii din judeţ.

În ambele judeţe, alegerile europarlamentare au fost câştigate de UDMR, care a obţinut 83,23% în Harghita şi 69,00% în Covasna. Pe următoarele locuri, în judeţul Harghita se află PNL cu 4,70%; Alianţa 2020 USR PLUS - 4,03% şi PSD - 3,58%, iar în judeţul Covasna: PNL cu 8,60%; Alianţa 2020 USR PLUS - 7,58% şi PSD - 6,23%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO