Politică

Şeful Comisiei de politică externă din Senat: Moldova nu trebuie abandonată!

Şeful Comisiei de politică externă din Senat: Moldova...

Autor: Mediafax

14.11.2016, 12:23 308

"Moldova nu trebuie abandonată! Indiferent de ce se întâmplă pe termen scurt, relaţia cu Moldova trebuie stimulată, iar moldovenii, indiferent de cine le conduce ţara, trebuie să simtă că România este alături de ei. Procesul european va continua, chiar cu perioada aceasta dificilă pe care o trăim, ţinând cont de simpatiile proruse ale preşedintelui ales sau cu ceea ce se întâmplă în Bulgaria", a spus pentru MEDIAFAX senatorul Filip.

El a mai spus că proiectul european traversează "o situaţie puţin complicată".

"Relaţiile României cu Moldova nu trebuie să fie subordonate acestei situaţii rezultată în urma alegerilor din Republica Moldova. Trebuie să continuăm să-i ajutăm şi să-i susţinem, deoarece considerăm că facem parte din acelaşi popor", a adăugat Filip.

Candidatul prorus Igor Dodon a câştigat cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova, cu 53,21% din voturi, în timp de politicianul proeuropean Maia Sandu a obţinut 46,79%, potrivit rezultatelor parţiale după procesarea a 99% din procesele verbale.

Rumen Radev, candidatul susţinut de Partidul Socialist (stânga) se clasează pe primul loc în urma celui de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Bulgaria, cu peste 58% din voturi, în timp de Ţeţka Ţacheva, candidata partidului de guvernământ, a obţinut peste 35%, potrivit unor exit-poll-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO