Politică

Seful Politiei: "PNA are o atitudine duala"

04.02.2003, 00:00 33

Seful Politiei Romane, chestorul principal Florin Sandu a apreciat, ieri, la prezentarea bilantului Inspectoratului General al Politiei (IGP), ca Parchetul National Anticoruptie (PNA) "are o atitudine duala".
"Apreciem ca PNA sa exceleze prin seriozitate, rigoare si cinste, dar are o atitudine duala", a afirmat Sandu, explicand: "Pe de o parte A¤loviturile de presaAY, ca SAPARD, se dau cu informatii obtinute de la Politie. Pe de alta parte, PNA are o colaborare nesatisfacatoare cu Politia", a spus Sandu.
Seful Politiei Romane a adaugat ca, de la infiintarea PNA, IGP a detasat 37 de ofiteri care sa lucreze cu procurorii, in cadrul institutiei si mai urmeaza sa fie detasate pana la 150 astfel de cadre. De asemenea, Politia a furnizat informatii in 70 de dosare complexe si a inaintat cel putin o suta de dosare penale procurorilor PNA.
Pe de alta parte, presedintele PNtCD Victor Ciorbea a declarat, ieri, ca evolutia declaratiilor procurorului general al PNA Ioan Amarie referitoare la anchetele care vizeaza fosti si actuali demnitari confirma toate aspectele constatate de Comisia Europeana in cazul presiunilor asupra justitiei.
Ciorbea a afirmat ca prin imixtiunile si presiunile asupra PNA concluziile Comisiei Europene sunt astfel "evidente si deplin demonstrate". 
Ioan Amarie a declarat, joi, la sedinta de bilant a PNA: "Am spus si sustin: sunt fosti si actuali secretari de stat si ministri. Deci si fosti si actuali ministri. Atat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO