Politică

Senator despre excluderea din PSD a primarului cu cea mai mare absorbţie de fonduri:Nu sunt de acord

Senator despre excluderea din PSD a primarului cu cea mai...

Autor: Dragos Suciu

27.01.2017, 13:49 228

Întrebat, vineri, de jurnalişti, la Alba Iulia, după o conferinţă susţinută de ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, ce poziţie are în privinţa excluderii din PSD a primarului din Ciugud, Gheorghe Damian, senatorul Daniel Breaz a declarat că nu este de acord cu această măsură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Eu am fost dintre cei care atunci când s-a discutat la acea şedinţă propunerea de excludere a colegilor mei am exprimat un punct de vedere diferit faţă de al multor colegi din organizaţia PSD Alba. Este o procedură în derulare, dar eu încă o dată spun, este loc pentru toţi, sunt doi colegi valoroşi şi e loc pentru toţi în PSD şi cred că lucrurile se vor soluţiona într-un mod pozitiv. Eu îi apreciez mult pe cei doi colegi ai mei şi în final, pentru că sunt nişte paşi care urmează, e o procedură mai lungă... vom vedea”, a răspuns senatorul Daniel Breaz, care este şi rectorul Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian şi consilierul judeţean Ioan Florea au fost excluşi din partid în 14 ianuarie în urma unei şedinţe a Comitetului Executiv Judeţean al PSD Alba.

Oficial, preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a evitat să facă publice motivele excluderii, afirmnd că sunt ”probleme interne”, iar ”rufele nu trebuie spălate în public”.

Neoficial, însă, lui Damian i s-a imputat diferenţa de scor obţinută de PSD, la alegerile locale, între Primăria Ciugud şi Consiliul Judeţean Alba. Un alt motiv de nemulţumire vehiculat în spaţiul public a fost că la alegerile parlamentare Gheorghe Damian ar fi făcut campanie doar pentru Daniel Breaz, rector al Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care a ocupat locul 1 la Senat.

Primarul din Ciugud, întrebat despre motivele neoficiale pentru care a fost exclus, a spus: ”Cum credeţi că pot eu să mă duc în campania electorală când eu sunt pe listă la deputaţi, indiferent de loc, să le spun oamenilor <votaţi lista la Senat şi nu o votaţi la Camera Deputaţilor?> Cum credeţi? Sigur, cuiva nu i-a convenit că am fost cel mai vocal şi mai insistent că Daniel Breaz trebuie să fie locul 1 la Senat. Haideţi să ne uităm ce imagine are Daniel Breaz şi ce imagine avem ceilalţi, oricare dintre noi. Mie mi-au spus-o în faţă foarte mulţi, eu o să votez lista la Senat pentru omul acela, la deputaţi îmi pare rău, dacă tu erai mai sus, poate votam”.

Comuna Ciugud a atras 16 milioane de euro din fonduri europene, fiind una dintre primele din ţară cu drumuri agricole asfaltate, piste pentru biciclişti, internet wireless în parcuri şi iluminat public de la energia eoliană. Primăria a amenajat, într-un sat vecin cu Alba Iulia, o zonă industrială unde s-au realizat investiţii private de circa 10 milioane de euro şi 1.000 de locuri de muncă. Aceasta este singura comună din judeţul Alba unde populaţia între cele două recensăminte – din 2002 şi 2011 – a crescut, respectiv de la 2.700 la 3.200 de locutori, datorită, spun oamenii, ”condiţiilor de viaţă create”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO