Politică

Senatorii finanţişti aprobă scăderea impozitului pe venit la 10%. Miniştrii Ariton şi Igaş, printre susţinători

Autor: Iulian Anghel

05.10.2010, 18:02 38

Comisia de buget-finanţe a Senatului a aprobat astăzi un proiectcare prevede scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%.Comisia a aprobat o iniţiativă legislativă semnată de mai mulţisenatori, majoritatea din PDL, care modifică legea 571/2000 privindCodul fiscal şi care prevede: "Cota de impozitare este de 10% şi seaplică asupra venitului impozabil corespunzător fiecărei surse dinfiecare categorie pentru determinarea impozitului pe venit din:activităţi independente; salarii; cedarea folosinţei bunurilor;investiţii; pensii; activităţi agricole; premii; alte surse.

Iniţiator este senatorul PDL, Iulian Urban, iar printre cei careau semnat proiectul se numără şi noii miniştri ai Cabinetului Boc,Ioan Ariton, ministrul economiei şi Traian Igaş, ministruladministraţiei şi internelor care sunt şi senatori. Documentul -pentru care Guvernul a emis un punct de vedere de respingere -trebuie să treacă de plenul Senatului şi apoi de CameraDeputaţilor, care este decizională în materie de fiscalitate.

Potrivit Ministerului Finanţelor scăderea impozitului ar diminuaveniturile bugetare, în 2011, cu peste cinci mld. lei (1,3 mld.euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO