Politică

Senatorul PNL Mircea Diaconu, trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese

Senatorul PNL Mircea Diaconu, trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese

Autor: Departamentul Eveniment

23.11.2012, 16:06 668

Senatorul PNL Mircea Diaconu a fost trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese, informează, vineri, Ministerul Public.

Inculpatul Mircea Diaconu (senator în Parlamentul României), în calitate de director al Teatrului "C.I. Nottara", a participat la negocierea condiţiilor contractuale şi apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) având ca obiect realizarea de către soţia sa a unui spectacol, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta, precizează sursa citată.

Tot în calitate de director al teatrului, inculpatul a participat la negocierea condiţiilor contractuale pentru punerea în scenă a altor trei spectacole, după care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu soţia sa, care urma să îndeplinească diverse funcţii (cum ar fi: regizor, scenograf, colaborator şi colaborator-actor), contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru acesta.

De asemenea, la data de 13 august 2007, în îndeplinirea aceleiaşi funcţii, inculpatul Mircea Diaconu ar fi prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la această instituţia publică de cultură (după ce, anterior, aprobase şi tematica de concurs pentru regizorul artistic şi cunoştea cu exactitate că numai soţia sa se va prezenta la această competiţie pentru promovarea în funcţie), i-a acordat calificative maxime, iar apoi a emis o decizie de promovare a soţiei sale, act administrativ în baza căruia acesta a realizat un folos material direct concretizat în creşterea salarială aferentă.

Potrivit probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, prin cele patru contracte acordate de către inculpatul Mircea Diaconu, a fost realizat un folos material penrtu soţia sa în cuantum total de 29.112 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO