Politică

Senatorul PSD Şerban Nicolae: DNA trebuie refăcută din temelii; Kovesi nu mai poate rămâne în fruntea DNA

Senatorul PSD Şerban Nicolae: DNA trebuie refăcută din...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

12.02.2018, 11:41 95

„Noi am aflat că lupta anticorupţie era una selectivă. Dacă prindeai un corupt nu-l sancţionai, încercai să-l forţezi să îţi dea un alt corupt mai interesant sau mai important. Au fost distruşi oameni, cariere, familii. Dacă ar fi fost o luptă anticorupţie, atunci ar fi fost sancţionaţi toţi corupţii descoperiţi. Am ajuns într-un moment foarte grav în care DNA ar trebui refăcută din temelii”, a spus Şerban Nicolae.

El a arătat că DNA este „profund coruptă” în momentul de faţă şi „profund afectată de o boală foarte gravă, internă”, în condiţiile în credibilitatea instituţiei s-a prăbuşit.

Întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi ar trebui să-şi dea demisia, Şerban Nicolae a răspuns: „Din punctul meu de vedere nu mai poate rămâne în fruntea acestei instituţii”.

„Cel mai bine era ca aceste lucruri să nu se întâmple. Cel mai bine era, ca dacă se întâmplau, să fie dezvăluite atunci. De regulă, pe mine spovedaniile învinşilor nu mă impresionează foarte tare. Mă ajută să încerc să previn pe viitor o asemenea procedură, asemenea mecanisme de o ticăloşie greu de imaginat”, a mai spus Nicolae.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO