Politică

Şerban Nicolae: Nu se pune problema să-mi retrag amendamentele la Legea graţierii

Şerban Nicolae: Nu se pune problema să-mi retrag...

Autor: Gabriel Pecheanu

07.03.2017, 18:49 142

”Eu nu sunt deloc suprins de dreptul la opinie, de faptul că oamenii au opinii diferite şi că pot să le exprime. Mă surprinde faptul că altora li se pare anormal ca doi oameni să aibă opinii diferite. Este opinia opiniei domniei sale, a dlui Dragnea, este opinia domniei sale, în cazul dlui Toader, este opinia mea, în cazul meu. Lucrurile astea sunt supuse dezbaterii. A porni de la premiza că toţi trebuie să avem o opinie publică, aşa cum era pe vremuri, cu opinia unică ce emana de la partid şi de la conducătorul iubit, mie mi se pare că este o perioadă de mult depăşită. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este un lucru firesc, mai ales în Parlament, acolo unde se propun dezbateri”, a declarat Şerban Nicolae.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, declaraţia făcută de Liviu Dragnea este una ”corectă pentru domnia sa”, făcută în nume personal.

”De altfel, domnul Liviu Dragnea, ca preşedinte al partidului, ar fi fost pus într-o situaţie dificilă, indiferent ce ar fi susţinut în legătură cu asemenea propuneri. De altfel, domnia sa nici nu a spus că ar fi interesat de o lege a graţierii. Nu suntem în divergenţe de opinii. Categoric (declaraţia a fost făcută în nume personal, nu în calitate de lider al partidului - n.r.). Ştiţi foarte bine că nu s-a decis la nivelul conducerii partidului vreo poziţie cu privire la această chestiune. Este un proiect de lege depus de guvern şi deocamdată nu avem o decizie cu privire la acest proiect de lege”, a apreciat Şerban Nicolae, precizând că nu a discutat amendamentele cu Liviu Dragnea.

El a mai spus că a făcut amendamentele în calitate de senator PSD, nu de lider al grupului parlamentar.

”Am văzut foarte multe speculaţii pe tema asta, deşi e destul de greu, pentru că avalanşa de inepţii este inepuizabilă şi mi-e foarte greu să tot găsesc argumente, să tot explic de ce oamenii sunt fie foarte proşti, fie foarte ticăloşi. Nu am făcut nicio propunere în calitate de lider PSD, nicio propunere în calitate de preşedinte de comisie, ci în calitate de senator. (...) Imaginaţia unora e foarte bogată, probabil că au foarte mult timp la dispoziţie”, a ţinut să precizeze liderul senatorilor PSD.

Totodată, liderul senatorilor PSD a spus că nu îşi va retrage amendamentele, chiar dacă partidul i-o va cere.

”Nu se pune o asemenea problemă şi nici nu cred că partidul se va întruni ca să-mi ceară să-mi retrag nişte amendamente. Cel mult poate decide să le respingă, parlamentarii PSD să nu susţină. (...) Dreptul de a propune texte aflate în dezbatere rămâne valabil şi nu se va schimba la Partidul Social Democrat. Decizia politică e cu totul alta şi nu se referă la ceea ce se propune ca dezbatere, ci se propune ca decizie în materie de vot”, a adăugat Şerban Nicolae.

Senatorul PSD a depus, luni, un amendament la Legea graţierii, aflată în dezbatere în Comisia juridică a Senatului, prin care se graţiază şi fapte de corupţie precum luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

”E un punct de vedere. Unii, spre exempu, vor ca unii să facă puşcărie doar în weekend. E părerea lor că închisoarea ar trebui făcută doar în weekend. Raţiunea o vom discuta în comisie, nu am de ce să dau răspunsuri celor de la PNL sau de la PCR sau alte partide (...) Opiniei publice îi voi da mâine, facem dezbatere cu toate instituţiile implicate. Nu e niciun secret”, a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae.

De asemenea, Şerban Nicolae a depus un amendament care prevede graţierea persoanelor cu condamnări de până la 3 ani.

”Mie mi s-a părut că 5 ani este o pedeapsă mult prea mare şi atunci am spus că se graţiază integral doar pedepsele de până la 3 ani. E adevărat că nu m-am gândit cine iese”, a mai spus senatorul PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO