Politică

Shhaideh deschide puşculiţa să facă stadion UEFA de 12 milioane de euro acasă la Dragnea

Shhaideh deschide puşculiţa să facă stadion UEFA de...

Autor: Gândul

13.07.2017, 17:40 1928

Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de vicepremierul Sevil Shhaideh, propune alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion modern la Alexandria, în judeţul Teleorman, pe care îl consideră „de prioritate ridicată”.

Stadionul ar urma să aibă în jur de 5.500 de locuri, să fie la standarde UEFA şi să coaguleze în jurul său competiţii sportive naţionale şi internaţionale, precum meciuri de fotbal din Liga I sau din preliminariile cupei UEFA. Deocamdată, pe stadionul din Alexandria activează doar echipa de fotbal locală FCM Alexandria, care ocupă locul 4 în Liga a III-a, precum şi clubul sportiv şcolar din Alexandria.

În nota de fundamentare, ministerul condus de Shhaideh susţine însă că „cluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale”. Proiectul nu este nou, ideea fiind lansată public încă din 2014, când ministrul Dezvoltării era chiar Liviu Dragnea, iar Shhaideh era secretar de stat.

Sevil Shhaideh a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern prin care Ministerul Dezvoltării Regionale, pe care îl conduce, va aloca aproximativ 12 milioane de euro (56 de milioane de lei) pentru construcţia unui stadion de 5.500 de locuri, cu nocturnă, la standarde UEFA, în Alexandria, pe locul celui vechi, de doar 2.000 de locuri şi parţial abandonat sau inutilizabil.

De asemenea, în stadion ar urma să fie construite şi un spaţiu de cazare pentru sportivi, de 36 de camere, precum şi 100 de locuri de „parcare VIP”.

Citiţi continuarea pe gândul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO