Politică

Siegfried Mureşan, propunerea PMP pentru funcţia de premier

Siegfried Mureşan, propunerea PMP pentru funcţia de...

Autor: Petriana Condrut

26.06.2017, 17:48 137

”Este parte a grupului Partidului Popular European, fiind membru PMP. Este purtător de cuvânt al Partidului Popular European, este vicepreşedinte al Comisiei de buget, este membru la Comisia de cooperare UE-Republica Moldova. (...) Eu cred că propunerea noastră reprezintă generaţia Macron. Dar şi generaţia Trudeau, din Canada, unde Trudeau Junior este noul premier al Canadei”, a declarat Traian Băsescu, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Băsescu a spus că propunerea PMP nu corespunde ”portretului robot al lui Dragnea”, dar nici al preşedintelui Klaus Iohannis, subliniind că Mureşan este un politician tânăr, de succes şi cu experienţă în utilizarea banilor europeni.

”Cred că am făcut o propunere care să corespundă nu numai portretului-robot al lui Dragnea şi a domnului preşedinte Iohannis. Propunerea noastră corespunde portretului robot a oricărui cetăţean român. Un politician tânăr, de succes, dacă a fost desemnat purtător de cuvânt al PPE, un politician care deja este extrem de experimentat în utilizarea şi alocarea banilor europeni, fiind vicepreşedinte al Comisiei de buget, un politician care s-a bătut foarte mult în Parlamentul European şi în Comisia de buget a Parlamentului European pentru alocarea de fonduri Republicii Moldova”, a mai spus liderul PMP.

Băsescu a prezentat şi calculele realizate de PMP în privinţa formării unei alte majorităţi parlamentare. PMP se bazează, în primul rând, pe votul parlamentarilor din cele trei formaţiuni care sunt parte a Partidului Popular European, dar şi pe o parte dintre aleşii PSD şi ALDE, care sunt nemulţumiţi de propunerea votată în CExN.

”În primul rând, în Parlamentul României sunt trei partide care aparţin de PPE: PNL, UDMR şi PMP. De asemenea, USR a anunţat că va susţine orice soluţie, alta decât PSD. Deci ar fi conturată o soluţie politică. (...) Nu în ultimul rând, privesc şi la reacţia internă din PSD şi ALDE, legat de desemnarea pe care au făcut-o. Deci eu cred că dacă suntem politicieni responsabili, nu avem decât o singură soluţie din cele două propuse”, a conchis Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO