Politică

Sorin Grindeanu: În sfârşit avem buget promulgat. Intrăm în normalitate

Sorin Grindeanu: În sfârşit avem buget promulgat....

Autor: Gabriel Pecheanu

17.02.2017, 17:47 118

”În sfârşit avem buget promulgat, care înseamnă, prin ceea ce ne-am propus, o creştere economică de 5,2%. E un lucru bun, deşi târziu - aproape de finalul lunii februarie. Este un lucru bun că intrăm în normalitate”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a reiterat faptul că Guvernul şi-a propus un deficit de sub 3%.

”Noi, prin bugetul deja promulgat de către domnul preşedinte, ne-am propus un deficit de sub 3%. E un buget ambiţios. Poate dacă privim dintr-un anumit aspect, ambiţia, dacă ne uităm anul trecut, e data şi de fonduri europene. E ambiţios să atragi mai mult decât zero cât s-a atras anul trecut. E un lucru pe care ni-l dorim să-l facem în perioada următoare. Pe fonduri europene vrem să atragem anul acesta 5,2 miliarde”, a adăugat premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a promulgat legea bugetului de stat şi cea a bugetului asigurărilor sociale, subliniind că cere Guvernului trei lucruri: ''responsabilitate, responsabilitate, responsabilitate''.

''Veniturile la buget sunt aşa cu au spus unii optimiste, eu spun supraapreciate. Cheltuieli sunt prevăzute în sumă foarte mare. Abordarea hiperoptimistă a bugetului se poate vedea de exemplu făcând o comparaţie între veniturile la bugetul general consolidat de anul trecut şi ce se prevede pentru anul acesta unde se constată o creştere de 14% fără să fie vreo explicaţie undeva cum se ajunge la această creştere fenomenală, 14% este foarte mult pentru bugetul general consolidat'', a spus şeful statului într-o declaraţie de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO