Politică

Sorin Grindeanu respinge acuzaţiile că ar fi blocat înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii

Sorin Grindeanu respinge acuzaţiile că ar fi blocat...

Autor: Gabriel Pecheanu

28.06.2017, 17:32 84

"Aş vrea să spun câteva lucruri despre celebrul Fond Suveran de Investiţii. Am tot văzut că se găsesc motive cum că din cauza primului-ministru, adică a mea, nu a ajuns să fie aprobat acest fond suveran de investiţii. Eu vreau să anunţ, şi cu probe, la fel cum lucrurile sunt valabile şi la ceilalţi care văd cu duc acest leit-motiv, deşi au zero realizări pe acea evaluare pe care dânşii au acceptat-o, eu nu, au zero şi spun că ar fi făcut mult mai multe lucruri, doar că s-au blocat acestea la mine. Văd că e un fel de explicaţie pe care încearcă să o dea", a declarat premierul în funcţie Sorin Grindeanu.

El a precizat că orice lege, orice proiect trebuie să urmeze "circuitul normal al documentelor".

"Să îmi arate cei de la Ministerul Economiei când au trimis spre avizare către celelalte ministere această lege cu care se puneau bazele Fondului Suveran de Investiţii. Acest proiect a fost făcut de o comisie la Ministerul Economiei, unde au fost specialişti şi din alte ministere. Am participat la ultima şedinţă, când au finalizat acest proiect. L-am primit, sub formă de draft, la cabinet, după care a mers la partid - asta se întâmpla la începutul lunii mai - aşteptând OK-ul din partea coaliţiei. Marea dilemă la Fondul Suveran de Investiţii a fost în coordonarea cui va fi - la Ministerul Economiei, la Ministerul Dezvoltării, la IMM-uri... După ce am văzut configuraţia de azi a guvernului, sigur, s-ar putea să mă înşel, eu cred că va fi la IMM-uri. Dacă lucrurile erau blocate la mine, trebuia să fi avut deja aviz de la celelalte ministere avizatoare. Cred că trebuie să caute o altă explicaţie, că asta nu stă în picioare", a declarat premierul în funcţie Sorin Grindeanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO