Politică

Sorin Oprescu, despre Hexi Pharma: Nu exista firma când eram director la Spitalul Universitar

Sorin Oprescu, despre Hexi Pharma: Nu exista firma când...

Autor: Andreea Traicu

10.05.2016, 15:25 145

Sorin Oprescu a declarat că nu are nicio legătură cu începuturile firmei Hexi Pharma după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora după înfiinţare, societatea ar fi primit, gratis, un spaţiu în incinta Spitalului Universitar, condus la vremea respectivă de fostul edil.

"Nici nu exista aceasta firmă la vremea respectivă. Era vorba de farmacistul şef şi de încă un farmacist, o societate comercială, cred că Mateescu îl chema, care au încheiat acest contract. La urma urmei, nu am făcut un cinema, ci o farmacie care a funcţionat. Nu avea nicio legătură de detergenţii. E vorba de un contract încheiat cu Spitalul Universitar cu aprobarea Consiliului de Administraţie în 1994. Este vorba de o farmacie, nu e vorba de un cinema sau o cofetărie", a declarat Sorin Oprescu, la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a discutat legalitatea rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată.

În ceea ce priveşte legătura fostului primar cu patronul Hexi Pharma, acesta susţine că nu îl cunoaşte personal. "L-am cunoscut pe tatăl lui, pe care l-am găsit în Spitalul Universitar farmacist-şef", a precizat Sorin Oprescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO