Politică

Stolojan face apel la membrii PNL sa vina in PD-L

25.03.2008, 20:33 20

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a facut, ieri, un apel catre membrii PNL sa vina in PD-L, aratand ca, daca vor merge in continuare cu conducerea liberala formata din Tariceanu, Antonescu, Olteanu, Orban, Adomnitei, in fapt merg cu PSD. Theodor Stolojan a acuzat colaborarea directa, "in vazul tuturor", dintre conducerea PNL si PSD, precizand ca aceasta politica reprezinta o surpriza pentru miile de membri ai PNL care, in perioada 2001 - 2004, au muncit enorm pentru a scoate de la guvernare PSD, unde coruptia ajunsese la niveluri incredibile. "Ma adresez acestor oameni spunandu-le ca daca merg in continuare cu PNL-ul lui Tariceanu, merg de fapt cu PSD-ul. Daca in continuare cred in valorile liberale, in valorile Aliantei D.A., trebuie sa vina impreuna cu noi in PD-L", a declarat Stolojan. In opinia sa, "neintelegerile dintre presedintele Traian Basescu si premierul Tariceanu nu au la baza asa-zisele tendinte de tiranie, ci este vorba pur si simplu de intelegerile tacite, deschise care au existat intre PNL si PSD".

TITL: Becali sustine financiar PNTCD in campania pentru locale

Presedintele PNG-CD, Gigi Becali, a anuntat ieri ca il sustine, inclusiv financiar, pe candidatul PNTCD la Primaria Capitalei, Aurelian Pavelescu. "Consider ca Aurelian Pavelescu este cel mai demn si cel mai bun pentru Primaria Capitalei. Ramane sa negociem si la sectoare, sa vedem daca putem face o alianta", a spus Becali intr-o conferinta de presa organizata la sediul sau si la care au participat presedintele PNTCD, Marian Milut, si candidatul Aurelian Pavelescu. Becali a mai spus ca ideea i-a venit in timpul unei "discutii instantanee" cu Aurelian Pavelescu. Milut a precizat ca taranistii au un candidat propriu pentru Primaria Generala a Capitalei, deoarece liberalii bucuresteni sunt convinsi ca pot obtine singuri acest post. Milut anuntase saptamana trecuta ca o alianta electorala intre PNL si PNTCD are 99% sanse de reusita. Aurelian Pavelescu a fost exclus din PIN in 2006, pentru ca a purtat negocieri cu PNG-CD fara a avea mandat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO