Politică

Tabără: Eu n-aş vorbi încă de secetă; statistic, seceta de toamnă e prezentă în opt din zece ani

Tabără: Eu n-aş vorbi încă de secetă; statistic, seceta de toamnă e prezentă în opt din zece ani

Autor: Nicoleta Medrea

02.10.2011, 19:14 232

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, spune că un verdict asupra anului agricol viitor va putea fi dat în decembrie-ianuarie, când se va şti care este evoluţia cantităţilor de precipitaţii, el susţinând că nu se poate vorbi încă de o secetă, ploile lipsind toamna în majoritatea ultimilor ani.

"Eu n-aş vorbi încă de secetă. Dacă ne uităm statistic, agro-meteorologic, această secetă de toamnă este prezentă, frecvent, aproape în opt din zece ani, depinde doar aria de extindere. Problema apare dacă în perioada 1 octombrie - 1 aprilie nu vom avea apă. Eu aş putea să dau un verdict asupra anului agricol undeva în lunile decembrie-ianuarie, cum am făcut-o şi în acest an. (...) Rezerva de apă acumulată în perioada 1 octombrie - 1 aprilie este decisivă pentru recoltele de toamnă şi de primăvară", a spus ministrul Agriculturii, precizând însă că rezerva actuală de apă nu este la un nivel optim.

Ministrul Agriculturii a adăugat că, în cazul culturilor de rapiţă, suprafeţele care nu au putut fi semănate în această toamnă pot fi recuperate în primăvară, existând soiuri care dau randament şi dacă sunt însămânţate în acel anotimp

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a paticipat, duminică după-amiază, la "Expoziţia şi bursa de ovine Ţurcana", organizată în localitatea Costeşti, judeţul Hunedoara, la poalele Munţilor Orăştiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO