Politică

tara, deja plina de case de vacanta

13.06.2003, 00:00 80

O treime dintre ministere si peste 30 de consilii judetene si regii autonome sau companii nationale detin case de vacanta sau de protocol cu circuit inchis, potrivit unui raport al Corpului de Control al premierului.
Raportul a fost realizat la cererea premierului Adrian Nastase, in urma scandalului legat de introducerea in proiectul de modificare a Legii Locuintei a trei articole privind casele de vacanta de care ar fi urmat sa beneficieze functionarii ministerelor.Potrivit documentului, 76 de spatii de vacanta sau de protocol revin ministerelor in timp ce consiliile judetene si regiile sau companiile nationale administreaza alte 17, respectiv 212 astfel de spatii.De pilda, Ministerul Apararii Nationale detine patru centre de refacere a capacitatii de munca a personalului armatei la Sinaia, Predeal, Cap Aurora si Olanesti, Ministerul Justitiei administreaza patru centre de pregatire si perfectionare a magistratilor la Sovata, Eforie Sud, Amara si Codlea, iar Ministerul Mediului se afla in posesia unui hotel la Bistrita Nasaud si a unei case de vacanta la Tirgu Mures. Ministerul Culturii are opt centre de cultura, in timp ce Ministerul de Interne detine 53 de spatii utilizate ca garnizoane, centre de cazare si pregatire a cadrelor, precum si complexe de agrement la Ciolpani, Saturn, Mamaia, Predeal, Snagov, Neptun, Brasov, Tulcea, Busteni si in alte localitati. Ministerul Agriculturii si Ministerul Finantelor Publice detin cite o vila de protocol la Saftica, respectiv la Snagov, iar Ministerul Sanatatii administreaza un centru de perfectionare si vacanta la Eforie Nord si o cabana la Semenic. In privinta regiilor autonome si companiilor nationale, cele mai multe case de vacanta sint in proprietatea SN Petrom (15), SN Radiocomunicatii, Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF SA si Distrigaz Sud Bucuresti ( 3), Electrica (15), CN Remin Baia Mare (8), Distrigaz Nord Bucuresti (4), CN Huilei Petrosani (11), CN Romarm (9) si de CN Posta Romana (40). Regia  Nationala a Padurilor detine 85 case de vinatoare, dintre care 16 cu confort sporit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO