Politică

Tăriceanu ajunge la un acord cu PNL: ALDE va vota în favoarea învestiturii Guvernului Orban

Tăriceanu ajunge la un acord cu PNL: ALDE va vota în...

Autor: Teodor Bobei

22.10.2019, 11:26 1553

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, că a ajuns la un acord cu PNL în privinţa tuturor cerinţelor ALDE, astfel că formaţiunea politică va decide în forurile statutare susţinerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban.

„A două întâlnire oficială pe care am avut-o în formaţie completă ne-a pemis să finalizam discuţiile pe documentul pe care l-am prezentat la întâlnirea precedentă, cu cele 12 cerinţe pe care noi le-am formulat. Am căzut de acord asupra tuturor, fie că este vorba de formula Guvernului monocolor, fie că este vorba de zonă economică unde am convenit asupra necesităţii unor investiţii. Am discutat şi astăzi am finalizat. Concluzia ca atare este că împreună cu colegii mei ne vom prezenţa în faţă Biroului Permanent Executiv al ALDE unde vom susţine ca Biroul să dea vot în favoarea învestiturii domnului Orban în fruntea viitorului Guvern. Aceasta este propunerea pe care o facem”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în urma negocierilor purtate cu PNL.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a reluat marţi întâlnirile cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru constituirea unei majorităţi parlamentare necesare învestirii noului guvern.

Negocierile continuă şi miercuri.

Ludovic Orban urmează să se întâlnească cu delegaţia PMP la 11:00, la 13.30 cu reprezentanţii UDMR şi la 15.00 cu cei ai USR. De asemenea, miercuri, la ora 12.00, el se va întâlni cu liderii ProRomânia. Întâlnirile urmează să aibă loc la Parlament.

”Propunerea noastră e ca votul de învestire să se producă cât mai repede. Vom depune lista de miniştri şi programul joi, cel târziu vineri. În mod evident Birourile permanente permanente - aici sper că PSD va depăşi tentativa de boicot pe care a anunţat-o şi-şi vor îndeplini obligaţiile - reuniunea BPR să fie luni. După părerea se poate stabili un calendar de audieri care să permită votul de învestitură miercuri”, a mai afirmat Orban, precizând că programul de guvernare ”este aproape gata”.

Întrebat despre condiţiile USR, liderul PNL a afirmat: ”Eu sunt convins că va funcţiona raţiunea şi că această coeziune pe care am avut-o în susţinerea moţiunii de cenzură se va manifesta şi la susţinerea guvernului”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO