Politică

Tăriceanu: Anticipatele ar paraliza instituţiile statului. Iohannis să convoace rapid consultări

Tăriceanu: Anticipatele ar paraliza instituţiile...

Autor: Mona Hera

04.11.2015, 14:40 532

Copeşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu este oportună organizarea alegerilor anticipate, pentru că s-ar crea blocaj guvernamental şi că ”actuala majoritate rămâne în alcătuire”, care poate să dea un premier, el solicitându-i preşedintelui să convoace rapid consultări.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că premierul va fi din partea PSD sau a actualei coaliţii, precizând că alegerile anticipate nu pot reprezenta o soluţie în condiţiile în care ar duce la o paralizie a instituţiilor statului şi la un blocaj.

Tăriceanu a spus că nu crede că România care a fost un pilon de stabilitate în regiune îşi poate permite astfel de situaţii de a crea îngrijiorări suplimentare celor cu care se confruntă Uniunea Europeană.

"Atâta vreme cât în Parlament există o majoritate să încercăm să ieşim din impas printr-o soluţie politică, care este negociată", a mai spus Tăriceanu, insitând că s-ar crea instabilitate prin alegeri anticipate, cu atât mai mult cu cât este nevoie de adoptarea bugetului.

El a mai spus că, potrivit Constituţiei, preşedintele este cel care desemnează premierul interimar, dar este important ca acesta să aibă şi un sprijin politic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO