Politică

Tăriceanu, după întâlnirea cu Dăncilă: Am discutat despre OUG 114

Tăriceanu, după întâlnirea cu Dăncilă: Am discutat...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

06.06.2019, 18:31 167

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre OUG 114/2018 privind unele măsuri fiscale. El a anunţat că vor exista consultări cu sectoarele economice pentru a veni cu corecţii în privinţa ordonanţei.

„Am discutat despre OUG 114 modificată şi împreună cu dna prim ministru şi cu colegii din PSD, am convenit că trebuie făcută o analiză completă asupra ordonanţei pe cele patru domenii; bancar, energie, societăţile de pensii private şi telecomunicaţii şi să vedm dacă au rămas ceva prevederi care afectează în mod negativ mediul de afaceri. Sunt şi prevederi care, fără îndoială, trebuie păstrată pentru că nu tot ce a fost în ordonanţă poate fi criticabil, dar vom avea consukltări cu aceste sectoare economice pentru a asculta puncte de vedere şi avem dosponibilitatea să facem corecţii dacă mai este nevoie în momentul de faţă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că a stabilit cu Viorica Dăncilă „că trebuie un semnal dat clar mediului de afaceri în sensul de a arăta disponibilitatea de a corecta eventualele deficienţe pe care ordonanţa încă ar putea să le mai producă”.

Ministrul Comunicaţiilor a anunţat zilele acestea că Guvernul va modifica Ordonanţa 114 în domeniul comunicaţiilor, pentru a calibra unele prevederi în vederea licitaţiei tehnologiei 5G, care va avea loc în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO