Politică

Tăriceanu: Mulţi politicieni, printre care şi preşedintele, sunt axaţi pe defăimarea României

Tăriceanu: Mulţi politicieni, printre care şi...

Autor: Diana Grigore

23.03.2019, 14:31 211

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că e dezamăgit de faptul că mulţi politicieni, printre care şi preşedintele Klaus Iohannis, sunt axaţi pe defăimarea şi denigrarea României. Liderul ALDE a afirmat că el a fost felicitat pentru prestaţia României la preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

„Toţi parlamentarrii noştri vor merge la Bruxelles cu un gând precis, anume să apere şi să susţină interesele României şi ale românilor. Să facem în aşa fel încât România să fie o ţară respectată, iar românii care lucrează în Europa să fie trataţi pe picior de egalitate, nu aşa cum am văzut că se întâmplă din păcate în unele ţări. Sunt foarte dezamagit când văd din păcate foarte mulţi politicieni români al căror discurs este axat în principal pe defăimarea, denigrarea României, începând de la preşedinte şi coborând la nivelul Parlamentului foarte mulţi practică acest discurs în Parlamentul European şi în ţară. Am avut în această săptămână satisfacţia ca în cursul în cursul evenimentelor pe care le-am avut la Bucureşti, la diferitele manifestări organizate în cadrul preşedinţiei rotative a Consiliului UE în dimensiunea parlamentară să primesc aprecieri pentru performanţa foarte bună pe care o arată România în exercitarea preşedinţiei rotative”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Bacău.

Liderul ALDE a afirmat că el a fost felicitat pentru prestaţia României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

„Am fost joi la Bruxelles la întâlnirea liderilor ALDE, unde au fost prim-miniştri, comisari-europeni, preşedinţi de partide şi acelaşi lucru au fost câţiva dintre colegi care au venit în special să mă felicie pentru modul în care România e prezintă. Aprecierile lor pentru mine înseamnă foarte mult şi înseamnă că în pofida criticilor făcute de preşedinte şi de alţii, iată că lucrurile nu stau aşa. Cred că ar trebui să avem încredere în noi şi în România”, a conchis Tăriceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO