Politică

Tăriceanu: Preşedintele ne-a anunţat că va face publică marţi propunerea de premier

Tăriceanu: Preşedintele ne-a anunţat că va face...

Autor: Adelina Dragomir

10.11.2015, 12:40 1703

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, după consultările de la Palatul Cotroceni, că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în discuţii că va face publică în cursul acestei zile propunerea de premier.

Tăriceanu a mai spus că soluţia unui guvern tehnocrat ar trebui evitată, din punctul său de vedere, însă ALDE va decide cum va vota după ce va vedea propunerea lui Klus Iohannis.

"Soluţia corectă din punct de vedere politic este aceea de a forma un Guvern politic, de premier politic. (...) Din discuţiile care au avut loc cu celelalte partide şi din anunţurile publice făcute am înţeles că preşedintele favorizează soluţia unui premier tehnocrat, cu un Guvern tehnocrat. Soluţie pe care noi considerăm că ar fi trebuit s-o evităm", a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că soluţia propusă de PSD, cu un premier tehnocrat, dar un Guvern politic, este "mai puţin nefavorabilă" şi mai aproape de ce îşi doreşte formaţiunea sa.

Tăriceanu a adăugat că va aştepta propunerea preşedintelui, fiind atributul lui Iohannis să vină cu o soluţie. "După ce vedem nominalizarea, este de presupus că premierul va avea discuţii cu partidele", a mai spus Tăriceanu.

În ceea ce priveşte soluţia prezentată de PSD, care l-a propus pe Liviu Voinea, Tăriceanu a spus că este o variantă "rezonabilă", care ar putea fi susţinută. "Propunerea PSD de premier este o personalitate - sau o persoană, să nu-i spunem personalitate, că poate e cam mult - rezonabilă. La rigoare am putea s-o susţinem", a spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO