Politică

Tăriceanu vine cu veşti proaste: E foarte posibil să apară o criză economică la nivel mondial. Trebuie să fim pregătiţi

Tăriceanu vine cu veşti proaste: E foarte posibil să...

Autor: Maria Stan

27.11.2018, 18:44 20612

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, la Parlament, că e foarte posibil să apară o criză economică la nivel mondial, în acest context, ţara noastră nu ar trebui să fie luată prin surprindere, fiind nevoie de un plan de măsuri.

„E foarte posibil ca o astfel de criză (economică la nivel mondial- n.r.) să apară. În aceste condiţii, trebuie să fim pregătiţi, să nu fim luaţi prin surprindere. Vom discuta cu specialişti din domeniul economiei şi finanţelor şi vom stabili dacă este nevoie un plan de măsuri care poate să propună diminuarea deficitului bugetar, care se poate face nu neapărat prin reducerea unor cheltuieli, s-ar putea să nu facem cheltuieli suplimentare faţă de cele din prezent. Avem în vedere mai multe opţiuni. (...) Ştirea ”Guvernul pregăteşte tăieri bugetare”... nu cred că e nevoie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că nu vor fi nici reduse şi nici îngheţate salariile.

„De la 1 ianurie va creşte salariu (minim pe economie - n.r.). Nu se va reduce şi nu va fi îngheţat. În al doilea rând, posturile de care vorbim sunt posturi neocupate, nefiind vorba de nici o tăiere bugetară”, a adăugat Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a opinat că România poate funcţiona cu un deficit bugetar mai mic de 3%.

„Nu este obligatoriu ca în perioada următoare să continăm cu un deficit de maxim de 3%. Putem să funcţionăm cu un deficit mai mic”, a complatat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a participat, marţi, la şedinţele Biroului Politic Executiv şi ai Biroului Politic Central ALDE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO